Dershaneci Nazmi Arıkan Cinayetinde Şok İfade

Önceki hafta çiftlik evinde şoförüyle birlikte katledilen ünlü dershaneci Nazmi Arıkan olayında zanlı Ufuk Akçekaya'nın 7 sayfalık ifadesi ortaya çıktı. Akçekaya bakın neler anlattı?

20 Temmuz 2022 Çarşamba 08:28
Dershaneci Nazmi Arıkan Cinayetinde Şok İfade

Türkiye günlerdir Gelibolu'daki Çiftlik evinde katledilen Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan'ı konuşuyor. Şoförüyle birlikte onlarca kez bıçaklanmış halde bulunan Arıkan cinayetinde tüm şüpheler 'kendisiyle ticari ilişkim var' diyen Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya üzerinde.

Tutuklanarak cezaevine konulan Akçekaya'nın 7 sayfayı bulan ifadesi ortaya çıktı. Akçekaya ifadesinde her iki cinayeti de kendisinin işlemediğini öne sürdü.

"Onları ben öldürmedim, eve gittiğimde maskeli bir şahısla karşılaştım hatta bir el de ateş ettim" diyen Akçekaya, Nazmi Arıkan'ı 2015 yılından beri tanıdığını, Nazmi Arıkan okullarının isimi hakkını on yıllığına devraldığını belirterek, " Ama Nazmi Arıkan üçüncü yılda anlaşmayı sonlandırdı. Bu da benim ticari ilişkilerimde kaosa sebep oldu" dedi.

NAZMİ ARIKAN'DAN 5 MİLYON DOLAR ALACAĞIM VARDI

Gelibolu'ya iki defa gittiğini kabul eden Akçekaya, kendisinin Nazmi Arıkan'dan 5 milyon dolar, B. Kolejlerinden de 9 milyon dolara yakın alacağı olduğunu, F.C. isimli tandığının bayramın ikinci günü kendisini arayıp Nazmi Arıkan'ın bana 10 milyon dolar değerinde nakit ile altın vereceğini ve oraya gitmesi gerektiğini söylediğini anlattı.

Nazmi Arıkan'ın öldürülmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı - Günün  Haberleri

İKİ GÜN ÜST ÜSTE GİTTİM

11 Temmuz gübü yola çıkıp köye gece ulaştığını ancak önceki hadiseler aklına geldiği için taksiden inmeksizin Gelibolu'ya geri döndüğünü kaydeden Akçekaya, " İstanbul'a geri geldim. Ama ertesi sabah F.C beni yine aradı ve "Nazmi Arıkan'a gitmemişsin bugün git hepimiz de paramızı alalım artık dedi. Ben kuşkularımı söyleyince de korkacak birşey olmadığını söyledi. Ben de Esenler'den saat 14.30 otobüsüyle Gelibolu'ya geldim. İstanbul'dayken taksici numarası araştırmıştım. Eceabat'ta taksici beni bekliyordu saat de 19.45 sıralarıydı. Taksici bana geliş sebebimi sordu ben de arazi bakmak istediğimi, burada da arkadaşım olduğunu söyledim. Taksiden indiğimde saat 20.15 civarıydı. Ayakkabılarımı çıkarıp çantaya koydum. Çoraplarımla yürüdüm. Hava kararsın diye 35-40 dakika kadar ağaç dibinde bekledim. Daha sonra başka bir ayçiçeği tarlasına geçtim. Burada da bir süre bekledim. Benim taksiden inip eve girene kadar geçen süre 1,5-2 saattir" dedi.

NAZMİ ARIKAN SIRTÜSTÜ YATIYORDU

Beklemenin ardından evdeki üç, dört kişinin araçla ayrıldığını, kendisinin yine 20 dakikaya kadar beklediğini, sonra eve girmeye karar verdiğini söyleyen Akçekaya, eve balkona tırmanıp girdiğini, içeride Nazmi Arıkan'ın sırtüstü yatar halde gördüğünü, kavga olur diye de uçları açık yumruk kısmı sert olan bir çift eldiven giyip içeriye girdiğini belirtti.

Nazmi Arıkan'ın katil zanlısı Ufuk Akçekaya'nın ifadesi ortaya çıktı

EVDE MASKELİ BİRİ VARDI

İçeri de Nazmi Arıkan'ı kanlar içinde gördüğünü, Arıkan'ın 'Ufuk yardım et' diye seslendiğini, kendisinin de bir yastıkla tampon yaptığını dile getiren zanlı, ifadesini şu sözlerle noktaladı: " O anda Arıkan'ın sol tarafına saplı bıçağı gördüm. Bıçağı çıkarıp attım ve yastıkla tampon yapmaya devam ettim. Ayrıca Arıkan'ın yanında ismini sonradan öğrendiğim Şerif Eker'i gördüm. O da sırt üstü yatar haldeydi. Odada sanki gaz kokusu vardı. Fırına gittim ve gaz düğmelerini kapattım. Tam o esnada 1.70 boylarında yüzü maskeli, siyah giyimli birini gördüm ve telefonla çekim yapıyordu. Mutfağa yakın bir yerdeki masanın üzerinde duran susturucu takılı silahla bir el ateş ettim. Ama o kişi balkondan atlayarak kaçtı. Ben de arkasından gittim ama döndüm tekrar. Evde 20 dakika kadar bekledim yine. Gelen giden olmayınca da yine balkondan inerek evden çıktım. Silahı da ayçeiçeği tarlasına attım.

balkondan inerek evden çıktım. Elimdeki silahı da ayçiçeği tarlasına attım.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.07.2022 08:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol