Deprem Profesörü Ahmet Ercan'dan Şok Açıklamalar

Jeofizik Yüksek Mühendisi, Deprem Profesörü Övgün Ahmet Ercan, on ili vuran 7.4 büyüklüğündeki deprem için 'Felaket çok büyük' ifadelerini kullandı.

06 Şubat 2023 Pazartesi 07:34
Deprem Profesörü Ahmet Ercan'dan Şok Açıklamalar

Kahmaramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve on ili vuran 7.4 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'yi şoke etti. Deprem uzmanları depremzedeleri büyüklükleri 6 ve üzeri olan artçı sarsıntılara karşı uyarırken ünlü Deprem Profesörü Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Felaketin çok büyük olduğunu söyleyen Ercan şunları söyledi:

" Hatay-Osmaniye-Kahramanmaraş-Gaziantep kırıklar çatağında yüzyıllardır beklenen deprem M7,4 büyüklüğünde yaklaşık 130 atom bombası gücünde, 43 saniye süreli, 6 Şubat 2023, 5 km gibi sığda, çok etkili oluştur. Soğuk kış gününde felaket çok büyük.

BU DEPREM FELAKET ÇOK BÜYÜK

Deprem olan yer dört ana kırığın kavşağı. Ölü Deniz Kırığı, Doğu Anadolu Kırığı, Arap Kalkanı ile Kıbrıs Yayı. Osmaniye Üçgeninde olabilecek en büyük deprem M7,4 Richter büyüklüğünde, 11 Yıkım Gücünde(Mercalli Cannani) oldu. Felaket büyük.

Deprem bölgesinden şu an büyük gereksinim battaniye, ayakyolu(WC). Herkes ivedi olarak araçlarını kurtulan ile yaralıların sığınması için açsın. Isıtıcıları çalıştırın. Akaryakıt istasyonları araçlara ısınma için ücretsiz akaryakıt verin. Sağ kalanlar, yıkıntı altına girmesin büyük artçı demler olacaktır. Kendileri sıkışabilirler. Kurtarma takımlarına yol versinler. Türkiye’nin her yerinden kurtarmacılar alana ulaşmaktadır. Depremin yıkım gücü 11’dir.5 km çok sığda olması yıkımı, ayrıca yıkım uzaklığını arttırdı.

DEPREM EN KÖTÜ KOŞULLARDA OLDU

Yeni yapıların 2007, 2017 deprem yönetmeliğine göre yapılmış olması yapı yıkımlarının göreceli azalmasına neden olmuştur.
Deprem en kötü koşullarda oluşmuştur. 1. Kara kış, dondurucu soğuk, 2. İnsanlar evlerinde uyurken, 3. Toplum geçim sıkıntısı çekerken. Felaket çok büyük Ulusa el ele olalım. Kimse kimseden yakınmasın. Yardımcı olalım.
Türkiye kurtarmacılıkta dünya önderi. Kurtarmacıların alana hızlı ulaşması için içişleri bakanlığı ile ordu helikopter sağlamalıdır.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.02.2023 18:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol