Cem Uzan'dan Erdoğan'a: Sen Yapamadın Ben Yapacağım

Fransa'da yaşayan Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

11 Mart 2022 Cuma 07:44
Cem Uzan'dan Erdoğan'a: Sen Yapamadın Ben Yapacağım

Halen Fransa'da bulunan Genç Parti lideri Cem Uzan, gündem değerlendirmesinde bulundu. Uzan, Lale Ozan Arslan'ın sorularını yanıtladı.

Uzan, Türkiye'de şu an için yaşanan ekonomik kriz hakkında konuştu. Bu krizin AKP'nin yanlış yönetiminden kaynaklandığını söyledi. Uzan, Genç Parti olarak kendilerinin Türkiye'ye krizden çıkarmak için çalıştıklarını belirtti.

"AVRUPA BİRLİĞİ NAMUS SÖZÜ OLSUN"

Uzan, Genç Parti iktidara geldiğinde, Türkiye'yi kısa sürede Avrupa Birliği üyesi yapacağını söyledi. Uzan, Erdoğan'ın 2002'den bu yana bunu yapamadığını belirtti. Ancak kendisi cumhurbaşkanı olursa 3 yıl içerisinde Türkiye'nin Avrupa Birliği ülkesi olacağını belirtti. "Avrupa Birliği namus sözüm olsun. Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne almak istemiyorlar iddiası tam bir palavra. Siz AB kriterlerini yerine getirdiniz de almadılar mı? Kravat ve gömlekle giriş istenen bir restorana, siz tişörtle giderseniz elbette sizi kimse almaz. Eğer yüce Türk Milleti o şerefi bana verecek olursa, beni o göreve getirecek olursa ilk üç sene içerisinde o sözleşme imzalanmış olacak, beşinci senenin sonunda da tam üyelik gerçekleşmiş olacak. Bu namus şeref sözümdür. Buna inanmayanlarla da zaten benim işim olmaz siyasette." şeklinde konuştu.

"20 YILDIR NE YAPTIN ERDOĞAN"

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa Birliği'ne ' Bizi artık üyeliğe kabul edin' şeklindeki ifadelerini de değerlendiren Uzan sözlerini şöyle tamamladı:

 " Almıyorlar çünkü istenen hiçbirşeyi yapmadın arkadaş. 20 yıldır bu millet sana ne istediysen verdi. Ama ne istediysen hepsini verdin. AB yargı bağımzsızlığı diyor peki sen naptın yarıgıyı kendine bağlamaktan başka hiçbirşey yapmadın. Bugün Cumhurbaşkanı istediği zaman birisi hapse giriyor istemediği zaman hapisten çıkıyor. Böyle yargı olmaz, bununla işte giremezsin Avrupa Birliği'ne. Sen Güneydoğu'da ne diyorsun Kürt kardeşlerimize, dağa çıkma, gel mecliste siyaseten talep et istediklerini. Adam da seçiliyor geliyor dokunulmazlığını kaldırıp, genel başkanını hapse atıyorsun, sonra kayyum atıyorsun belediye başkanlarının yerine. Ben ne Selahattin Demirtaş'ı tanırım ne Osman Kavala'yı ama dam beş senedir, altı senedir yatıyor içeride. Bu kanunlarla giremezsin Avrupa Birliği'ne. Almazlar arkadaş. Rusya-Ukrayna savaşı gösterdi ki dünyada yeni bir konjöktür var artık ve herkes savaşa karşı. O zaman sen de artık Kürt sorununu AB kriterlerine göre pekala çözebilir ve rafa kaldırabilirsin. Bu sorun artık son bulmalıdır. Onu geçtim twit atıyor diye insanlar hapse giriyor. Böyle birşey olmaz işte. Bu kanunlarla seni Avrupa Birliği'ne almazlar. Ve 20 senedir iktidardasın Sayın Erdoğan yirmi sene. Ayıp. Samimi değildiniz hiçbir gün. Fırsatçı beyanatlarla birşey olmaz. AB'nin ana iki kurucusu var. Biri Almanya diğeri Fransa. Sen naptın kalkıp Almanya Başbakanına, halkına, Fransa liderine, Fransız halkına hakaretler ettin. Bunu yapacaksın ve seni AB'ye alırlar öyle mi? Eğri oturup, doğru konuşmak lazım onlara söylenenleri bizim ülkemize ve bizim liderimize söylenmiş olarak düşünelim neler yapmazdık. O yüzden bunları da gözönünde bulundurmak lazım.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.03.2022 08:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol