Çadır satan Kızılay Başkanı Kerem Kınık için bakın kim özür diledi

Türkiye hemen her gün ortaya çıkan bir başka rezaleti konuşuyor. Depremden sonra afet bölgesine çadır göndermek yerine bu çadırları Ahbap'a sattığı ortaya çıkan Kızılay’ın başkanı Kerem Kınık tepki çekmişti. Kınık’a bir tepki de eski hocası Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu’ndan geldi.

27 Şubat 2023 Pazartesi 14:29
Çadır satan Kızılay Başkanı Kerem Kınık için bakın kim özür diledi

İstanbul Tıp Fakültesi çocuk kardiyolojisi ve çocuk romatolojisi bilim dalları eski başkanı Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu, eski öğrencisi Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a tepki gösterdi.

Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın hocası olmaktan utandığını belirterek özür diledi:

“Ahbap'a depremin en acil ilk günlerinde çadır satan Kızılay'ın başkanı Dr. Kerem Kınık'ın hocası olmaktan utanıyorum. Beni ve diğer hocalarını affedin, belli ki ona Tıp Etiği öğretememişiz.”

KIZILAY BAŞKANI HALA KOLTUĞUNDA

Kızılay Başkanı'na sert sözlerle yüklenen bir başka isim de Fatih Altaylı oldu. 

Gazeteci Fatih Altaylı da, Kızılay'ın çadırlarını Ahbap Derneği ve deprem bölgesindeki eczacılara parayla satmasına tepki gösterdi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaklaşık 10 saat arayla meydana gelen, 11 ilde yol açtığı yıkımla doğrudan 13.5 milyon insanı etkileyen depremler sonrası ücretsiz dağıtması gereken çadırları Ahbap Derneği ile bölgedeki eczanelere parayla sattığı ortaya çıkan Kızılay'a tepkiler sürüyor.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Gazeteci büyüğümüz haklı imiş. Her şey satılıkmış meğer. Ama bu kadarını beklemezdik" diyerek yaşananları sert bir dille eleştirdi. 

"Afetlerde yardımla görevli bir kurumun, Cumhuriyet’ten de eski bir kurumun, bila bedel yapmakla yükümlü olduğu yardımları, para ile sattığına da şahit olduk ya… Hayır kurumunun afet yardımlarını para ile sattığını da gördü ya bu gözler, artık ölmesek de gam yeriz. Burası tuzun değil kokmak, çürüdüğü noktadır" diyen gazeteci, yazısının ilerleyen bölümlerinde şunları kaydetti:

"(...). Ve tüm bu rezaletlerin üzerine adını bile anmaktan imtina ettiğim Kızılay Başkanı o koltukta oturmaya devam ediyor. Bir ülkeyi mahvetmek istiyorsanız kurumlarını, bir milleti mahvetmek istiyorsanız insanların utanma duygularını yok etmek gerekir. Bazen her ikisi böyle birlikte kendini gösterir."

Kızılay Başkanı Kınık: Çadır satışı Kızılay Cemiyeti'nin değil, gelir  üreten uzman şirketlerimizin faaliyeti - BBC News Türkçe

KIZILAY HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Türkiye Kızılay Derneği’nin yaptığı bu satış yargıya da taşındı. Hatay Barosu Eski Başkanı Ekrem Dönmez, Kızılay Başkanı Kerem Kınık ile Dernek yöneticilerinin görevlerini kötüye kullandıklarını belirterek suç duyurusunda bulundu. Dönmez’in suç duyurusu dilekçesi gerekli soruşturmanın yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Kısa Dalga'dan Ersan Atar'ın haberine göre Avukat Ekrem Dönmez şu ifadeleri kullandı:

“Elinde bulunan imkanları deprem anından itibaren depremzedeler için kullanmak zorunda olan Kızılay Derneği, deprem felaketinin ortaya çıkmasından sonra derhal ve aceleyle deprem bölgesine sevk etmek zorunda iken para karşılığı elindeki çadırları satmış ve tüzüğün zorunlu kıldığı görevleri zararları en aza indirmek ve tüzükteki amaca uygun olarak ve verimli bir şekilde, kullanmamış, barınma sorununu hızla çözmek zorunluluğu varken elindeki stokta bulunan çadırları satmak suretiyle ve yurttaşlarımızın barınma ihtiyacı devam ederken depolarında çadırları bekleterek deprem felaketinden sonraki hareket tarzı itibariyle zincirleme bir çok sorumluluğu gerektirecek şekilde davranmıştır.”

Kızılay çadır dağıtmak yerine çadır satıyormuş: İnanmayanlar vardı belgesi  çıktı

'KIZILAY’IN STOKLARI ARAŞTIRILSIN'
İddiaların toplumda infial yaratacak ölçüde vahim ve ciddi olduğunu belirten Avukat Dönmez, Kızılay’ın stoklarının araştırılmasını da talep etti. Dönmez, suç duyurusu dilekçesinde şöyle dedi:

“Türkiye Kızılay Derneğinin deprem felaketinin gerçekleşmesinden sonra barınma sorununu çözmek üzere elindeki imkanları nasıl kullandığının, deprem felaketi anında elindeki stokların ne olduğunun ve bu stokları ne miktarda ve deprem bölgelerine ne şekilde ve ne miktarda sevk ettiği veya etmediğinin ortaya çıkartılması gerekmektedir. Aynı şekilde Türkiye Kızılay Derneğinin barınma sorunu karşısında tüzükle verilmiş diğer görevlerini de ne şekilde yerine getirdiği de araştırılmalı ve soruşturmaya dahil edilmelidir.”

Suç duyurusu dilekçesinde, Kızılay Derneği Başkanı Kerem Kınık, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ile sorumlu yöneticilerinin Türk Ceza Kanunu’nun 220’inci maddesine göre yargılanmaları istendi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.02.2023 14:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol