Büyükelçilerin anketlerinde Erdoğan için şok sonuç

Gazeteci Murat Yetkin, Ankara’daki bazı diplomatik temsilciliklerin AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanacağı raporlarına kazanmayabileceği ihtimalini de eklemeye başladığını yazdı.

25 Nisan 2023 Salı 13:23
Büyükelçilerin anketlerinde Erdoğan için şok sonuç

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkin Report'ta kaleme aldığı yazısında; diplomatik camiada Erdoğan’ın kaybedebileceğinin de hesaba katılmaya başlamasının temel olarak iki anlama geldiğini ifade etti:

"Hem ikili hem de çok taraflı ilişkilerde kendi uluslararası siyasetleri bakımından Türkiye’ye önem veren büyükelçilik ve kuruluşlar bütün yumurtaları aynı sepete koymakta, yani Erdoğan’ın garanti kazanacağı varsayımına dayanmakta daha temkinli davranacaklardır.

"ERDOĞAN'IN KALMASINI İSTEYEN RUSYA DAHİ DAHA TEMKİNLİ DAVRANMAYA BAŞLADI"

Bunun sonucunda Türkiye’deki seçim sonuçları üzerine yorum yapmaktan kaçınacak, 'Türk halkı kimi tercih ederse bizce makbuldür' söylemine geçecek, nötr konum alacaklardır. Zaten bunun işaretleri alınmaya başladı. Erdoğan’ın kalmasını isteyen Rusya dahi daha temkinli davranmaya başladı."

"RAPORLARIN SEÇİM RÜZGÂRININ YÖN DEĞİŞTİRMEYE BAŞLADIĞI SAPTAMASINA İŞARET EDİYOR"

Yetkin, "AB yetkilileri Kılıçdaroğlu’na Suriyelileri geri göndermenin başka yollardan kendilerine yönelmesi ihtimalinden Avrupa sağının duyduğu endişeyi ilettiler. Bu 'Erdoğan hiç değilse Suriyelileri Türkiye’de tutuyor' anlamına gelse de Ankara’dan gönderilen diplomatik raporların seçim rüzgârının yön değiştirmeye başladığı saptamasına işaret ediyor" yorumunu yaptı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.04.2023 18:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol