Bu nasıl EYT AKP, Prim 5000 gün mü sorusunu Özgür Erdursun Yanıtladı

EYT kanun teklifi TBMM'ye sunuldu, açıklamayı AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu yaptı. Akbaşoğlu, 5 milyon çalışanı kapsayan ve bugün Meclis'e sunulan EYT düzenlemesinin ayrıntılarını paylaştı. Ancak prim gün sayısı 5000 mi yoksa 5950 mi olacak kimse anlamadı. Sosyal güvenlik uzmanları bile ikiye bölündü.

30 Ocak 2023 Pazartesi 16:59
Bu nasıl EYT AKP, Prim 5000 gün mü sorusunu Özgür Erdursun Yanıtladı

AKP iktidarı birkez daha milyonlarca hak sahibini hayal kırıklığına uğrattı. Aylardır üzerinde çalışıldığı öne sürülen EYT kanun teklifi nihayet TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Açıklamayı konunun birinci muhatabı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yerine AKP Grup Başkanvekili Muhammed Akbaşoğlu açıkladı.

Akbaşoğlu yarım saat konuştu konuşmasına ancak kimse kanunun ne içerdiğini tam olarak anlamadı. Öyle ki Akbaşoğlu'nun yarım saatlik konuşmasının önemli bir bölümü Genel Başkanları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler yağdırmakla geçti.

EYT PRİM 5000 GÜN MÜ 5950 GÜN MÜ

Akbaşoğlu'nun açıklamaları net olmayınca milyonlarca insan sosyal güvenlik uzmanlarına yöneldi. Özellikle prim gün sayısının 5000 gün mü yoksa kademeli olarak 5950 gün mü olduğuna dair sayısız soru soruldu. Sosyal güvenlik uzmanları da ikiye bölündü. Kimi evet 5 bin gün derken kimi de hayır kademeli emeklilik getiriliyor, prim gün sayısı 5 bin 950 güne kadar çıkıyor dedi.

BU NASIL EYT KANUN METNİ

Sosyal Güvenlik Uzmanlarından Özgür Erdursun ise, açıklanan yasa metnini komik buldu. 'Aylardır neye hazırlanmışlar merak ediyorum, açıkladıkları kanun metnini benim liseli stajyerlerim bile daha iyi hazırlar" diyen Erdursun, prim gün sorusuna ise bakın hangi yanıtı verdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.01.2023 17:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol