Bilge Yılmaz: Enflasyonu öyle azdıracaklar ki

20 yıldır devleti idare eden AKP iktidarının 'faiz sebep enflasyon sonuç' politikası iflas etti. İki yıl boyunca olan halka oldu hayat pahalılığı rekor kırdı kırmaya da devam ediyor. Şimdi ise vitrin değişiklikleri ile farklı sonuçlar bekleniyor.

11 Temmuz 2023 Salı 10:44
Bilge Yılmaz: Enflasyonu öyle azdıracaklar ki

Peki Türkiye bu yanlış poltikanın sonuçlarını tersine çevirebilecek mi? Açıkçası bu pek de mümkün görünmüyor. İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, hükümetin kendi yaptıklarının bedelini halka ödettiğini söyledi.

İşte Yılmaz'ın birbirinden çarpıcı açıklamaları:


Yaptıklarınızın bedelini halka ödetemezsiniz!

Ortada hala eli yüzü düzgün bir istikrar programı ve böyle bir programı hazırlayacak, uygulayacak kadrolar yok. Onun yerine ortaya çıkan ağır faturayı adaletsiz vergi artışları ve yüksek enflasyon ile çalışan kesime ödetmeyi planlayan bir iktidar var.

Bir yandan ekranlara çıkıp para dağıtmak diğer yandan ise gece saatlerinde ek vergiler getirip onu finanse etmek siyasi bir kurnazlık gibi gözükse de aslında işbilmezlikten başka bir şey değil. Çünkü Servet transferi devam ediyor! AK Parti yönetimi dar bir kesime bankacılık sistemi üzerinden kepçe ile rant dağıtırken, toplumun geniş kesimlerinden kaşıkla bu parayı topluyor.
 

Sabundan, kitaptan, çocuk bezinden ek vergi alınıyor ama servetten elde edilen kazançtan vergi alınmıyor.

Eğitimli orta sınıfın maaşı sistematik olarak asgari ücrete yaklaştırılıyor, vergiler ile alım güçleri azaltılıyor.

Enflasyon hızla yükselecek! Döviz kurundaki yüzde 30'u aşan artış, getirilen ek vergiler ve KKM'nin maliyetinin Merkez Bankası'na devredilmesi (para basılacak) enflasyonu zıplatacak.

Plansız, programsız ve tutarsız bir iktidar tarafından yönetiliyoruz. Ülkeyi uçurumun kenarına getiren kadro ve zihniyet birkaç vitrin düzeltmesi dışında hala yerinde duruyor. Bu akıl bizi buradan çıkartamaz.

Doğruları yapmaya cesaretiniz yoksa bu işe talip olmayacaktınız.

Yetkiniz yok, cesaretiniz yok, ekibiniz yok, programınız yok.

Yarattıkları garabetin kendilerini de yutacağını fark edince AK Parti’nin piyasaya sürdüğü “rasyonele dönüş” sözünün safsatadan başka bir şey olmadığını bugün açıkça gördük.

Ekonomide kurtuluşumuz etkili bir para politikası ve iyi hazırlanmış bir istikrar programı ile mümkün ama ortada rasyonel politikalara dönüşü başaracak ne kadro ne istikrar programı var.

Türkiye’nin yetersiz ve zayıf adımlar ile gidebileceği bir yer kalmamıştır. Hiçbir güvenilirliği ve saygınlığı kalmayan bir kurulla yol almaya çalışmak ödenecek maliyeti ağırlaştırır.

Unutulmamalıdır ki, bugün yaratılan sahte iyimserlik yarınımızdan çalınan güvendir.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol