Alparslan Arslan kimdir, Danıştay saldırısında ne oldu

Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan'ın tutuklu olduğu Maltepe Cezaevi’nde intihar ettiği açıklandı.

17 Şubat 2023 Cuma 16:47
Alparslan Arslan kimdir, Danıştay saldırısında ne oldu

17 Mayıs 2006 yılında gerçekleşen Danıştay saldırısının faili olan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Alparslan Arslan'ın tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi’nde intihar ettiği öne sürüldü.

1977 yılında Bingöl'ün Kiğı ilçesinde doğan Alparslan Arslan, 1993 yılında lise eğitimini tamamladıktan sonra 1994 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girmişti. 1998 yılında  mezun olan Arslan, 2001 yılında İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık mesleğine başlamıştı.

17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay İkinci Dairesi'ne düzenlediği silahlı saldırı sonrası dört Danıştay üyesi yaralanmış ve hakim Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmişti. 

Saldırının 'Ergenekon' tarafından azmettirildiği iddiaları üzerine daha sonra Danıştay ve Ergenekon davaları birleştirilmiş ve Arslan, İstanbul'daki davada tekrar yargılanmaya başlanmıştı. Arslan, 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon Davası'nda iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 90 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 25 Kasım 2020’de Arslan’a verilen ağırlaştırılmış müebbet ve 72 yıl hapis cezasını onamıştı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol