AKP'nin Arazi Yağmasını Anlattı, "Bunu Ancak AKP Yapar" Dedi

İster erken seçim olsun ister olağan seçim olsun tüm anketlerde iktidarı kaybettiği öne sürülen AKP'nin arazi yağmasına başladığı öne sürüldü. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, "AKP öyle bir yağma başlattı ki..." ifadelerini kullandı.

24 Temmuz 2022 Pazar 12:37
AKP'nin Arazi Yağmasını Anlattı, "Bunu Ancak AKP Yapar" Dedi

Kişisel sosyal platformundan çarpıcı paylaşımlar yapan Karabat, sıfırı da tüketen AKP'nin son umudunu körfez sermayesine bağladığını ancak şu an için ondan da karşılığını alamadığını belirterek, "20 yılda 63 milyar dolarlık satış yaptılar. Fabrikalar, işletmeler ne varsa hepsi gitti. Şimdi ise öyle bir organize yağma başlatıldı ki bu kadar aç gözlü olmak ancak AKP'ye yakışır" ifadelerini kullandı.

Sadece Başakşehir Belediyesi ele alındığında bile bu belediyenin 1 milyar lirayı bulan borcu olduğunu, sürekli arsa satışlarıyla mevcut açığı kapatmaya çalıştığını anlatan Karabat, " İşte organizasyon tam da burada başlıyor. Başakşehir Belediyesi’nin hedefinde yıllardır Olimpiyat Stadı’nın çevresindeki araziler var. Toplam 520 bin metrekarelik bin 700 tapulu arsayı belediye, bakanlıkları da arkasına alarak ele geçirmeye çalışıyor. Başakşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı buranın kamulaştırılması için üçlü protokol yaptı. İmar izni olmayan bu arsaları belediye düşük fiyattan alacak, sonra imarlı hale getirip voleyi vuracak. Burada belediye arsa sahipleri ile uzlaşmak yerine piyasa fiyatının çok altında kamulaştırma yapmak istedi. Doğal olarak davalık oldular. Mahkemede bilirkişiler nedense 'hep birlikte' piyasanın çok altında fiyat biçtiler. Bilirkişilerin desteğine rağmen Başakşehir Belediyesi buradaki arsaları 2017 yılında alamadı. Çünkü paralar suyunu çekmişti.

ARSA SAHİPLERİNE BASKILAR...

'Yaşanan ekonomik sıkıntıdan dolayı ödeme yapamıyoruz' diyerek kamulaştırmadan vazgeçtiler. Aradan geçen sürede arsa sahiplerine baskılar devam etti. Bir belediye düşünün, tapulu arsa sahibini yıldırmak için elinden geleni yapıyor. Bazı arsa sahipleri bunlara dayanamayarak yok pahasına tapularını devretti. Son 1 yıldır Başakşehir Belediyesi yine arsa sahiplerinin ellerindeki tapuları almak istiyor. Bu sefer bahane de hazır: Spor amaçlı tesis yapacaklarmış! Duy da inanma... Olimpiyat Stadı’nda rüzgar nedeniyle futbol oynanamadığını hatırlatırım. Stadın etrafında ayrıca Hazine arazileri mevcut. Buyurun onlara spor tesisi yapın. Ama Başakşehir Belediyesi ne yapıyor? Vatandaşın arsalarını metrekare başına 3-4 bin liraya kamulaştırmak istiyor. İmar alınsa burada metrekare fiyatı 15-20 bin TL olacak" şeklinde konuştu.

DENİZ KENARI ARAZİLER ZENGİNLERE GİDECEK

Bir devletin vatandaşının zarar etmesi için uğraştığını, onların üzerinden rant sağlanmaya çalışıldığını da kaydeden Karabat paylaşımlarını şöyle noktaladı: " Bu kadar açgözlü olmak anca AKP’ye yakışır. Şu konu da benzer...  Kamuya ait kamplar, konaklama tesisleri özelleştirme kapsamına alındı. Cumhuriyet’in yurttaşına hediye ettiği deniz kenarı cennet araziler, AKP tarafından gasp edilip, lüks otel yapılması için sermaye sahiplerine devredilecek. Yani AKP diyor ki, dar ve orta gelirli halk bu ülkenin doğa harikalarından faydalanmasın. Sadece parası olanlar gitsin Ege’nin, Akdeniz’in keyfini çıkarsın. Boşuna demiyoruz organize yağma diye."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.07.2022 12:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol