AKP, FETÖ İle Mücadeleyi Bitirdi, Müfettişlere Bomba Talimat

Yaptığı açıklamalarıyla sık sık gündem olan Emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok, yine çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Üçok, iktidarın müfettişlere 'FETÖ dosyalarını 30 Haziran'a kadar bitirip gönderin' şeklinde talimat verildiğini bunun da 'FETÖ'yle mücadelenin resmi olarak bırakıldığını anlamına geldiğini söyledi.

10 Temmuz 2022 Pazar 14:24
AKP, FETÖ İle Mücadeleyi Bitirdi, Müfettişlere Bomba Talimat

15 Temmuz darbe girişiminin altıncı yıldönümüne 4 gün kala FETÖ'yle mücadeleyi ordu içinde başlatan ilk isimlerden biri olan Ahmet Zeki Üçok, şok eden açıklamalarda bulundu.

AKP iktidarının aslında sözkonusu mücadeleyi çoktan bitirdiğini, sırf kendi yandaş ve yakınlarına dokunmamak için dosyaların birer ikişer kapattırıldığını öne süren Üçok, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu'na çarpıcı bilgiler aktardı.

Bir süredir İyi Parti saflarında siyaset yapan Üçok, "FETÖ ile mücadele resmi olarak da 30 Haziran itibariyle bitti" dedi. Bu konuda emniyet müfettişlerine talimat verildiğini ve ilgili dosyaların bu tarihe kadar bakanlığa gönderilmesinin istendiğini anlatan Üçok, 15 Temmuz'un AKP iktidarını devirmeye yönelik gerçekleştiğini ancak Türk halkının siyasi bir ayrım gözetmeksizin darbecilere engel olduğunu vurguladı.

15 Temmuz darbe girişiminin 3. yılı

FETÖ'NÜN YAYIN ORGANININ SAHİBİ PAÇAYI KURTARDI

İlk zamanlarda samimiyetle yapılan mücadelenin sonradan hem iktidarın hem cemaatin içiçie geçmiş yapısı dolayısıyla farklılaştığını ve soruşturmala, kovuşturmalara müdahalelere sebep olduğunu kaydeden Üçok, " Yapının siyasi ayağının kim olduğu hala tartışılıyor. Çünkü hemen her gün bir AKP'linin Fethullah Gülen ile ilişkisi ortaya çıkıyor hatta buna rağmen bu kişiler yine de önemli görevlere atanıyor. Bakın FETÖ'nün ana yayın organı Zaman Gazetesi idi. Gelin görünki bu gazetenin sahibi Fettah Tamince hakkında dava bile açılmadı, sırf Sayın Erdoğan'ın arkadaşı olması dolayısıyla. Bu şekilde paçayı kurtarmış oldu. Bu da mücadeleye en büyük zararı verdi" dedi.

FETÖ BORSASI KAN DONDURDU

FETÖ borsası konusuna da değinen Üçok, borsada Cumhurbaşkanı'nın avukatlarının isimlerinin de geçmesinin insanın kanını dondurduğunu, FETÖ hakkındaki kitaplarıyla yankı uyandıran eski Emniyet Müdürleri Hanefi Avcı ve Sabri Uzun'un bu örgütle ilişkilendirilmesinin FETÖ ile mücadelenin sulandırılması anlamına geldiğini söyledi.

FETÖ 15 Temmuz hain darbe girişimine böyle hazırlanmış

FETÖ'YLE MÜCADELEDE ON KİŞİ BİLE KALMADI

FETÖ ile mücadelenin bitip bitmediğini birkaç gün önce yaşanan bir olayı anlatarak gösterekn Üçok, "FETÖ'cü polisleri tespit etmek Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Daire Başkanlığı'nın görevi. Ama gelin görün ki 20 gün önce bütün müfettişlere elinizdeki dosyaları 30 Haziran'a kadar tamamlayıp, bakanlığa gönderin diye talimat verdiler. Bu artık FETÖ üyelerini tespit etme işine İçişleri Bakanlığı olarak son veriyoruz anlamına geliyor. Bugün artık TSK'da bile FETÖ ile mücadele eden on kişi bile yoktur. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.07.2022 15:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol