AKP'de Vitrin Değişiyor, Süleyman Soylu Gidiyor...

AKP kulislerinde hareketlilik tamgaz devam ediyor. Önceki hafta AKP'nin kurucu ağabeylerinin Erdoğan'a kadronda değişiklik yapman şart ikazı yaptığı belirtilmişti bu kez de Erdoğan'ın bu tavsiyeyi dikkate alıp partide 'vitrin değişikliğine' hazırlandığı öne sürüldü.

21 Eylül 2022 Çarşamba 12:33
AKP'de Vitrin Değişiyor, Süleyman Soylu Gidiyor...

Milli Gazete'de yer alan haberde, iktidar partisinin 'vitrin değişikliğine' hazırlandığı öne sürüldü.

Bu kapsamda ilk neşterin İçişleri Bakanlığı'na atılacağı ve Süleyman Soylu'nun yerine Faruk Çelik'in düşünüldüğü iddia edildi.

'Parti büyüklerinin' Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği uyarıların ardından ilk neşterin İçişleri Bakanlığı'na atılacağı ileri sürüldü. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ismi sıklıkla, organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan ve şimdilerde Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yaşamını sürdüren Sedat Peker'in kimi siyasi ve bürokratlarla ilgili ifşalarında gündeme geliyor; ayrıca kendisinin muhalefete yönelik tavrı da kamuoyunda tepki çekiyor. 

SÜLEYMAN SOYLU'NUN YERİNE FARUK ÇELİK

Bünyamin Güler'in haberinde  Soylu'nun yerine, AKP hükümetlerinde daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvanlık Bakanlığı görevlerini üstlenen Faruk Çelik'in düşünüldüğü iddia edildi:

"Ankara’da son dönemde sıkça dile getirilen bu iddiaya göre, Çelik’in hazırlık yaptığı ve yeni koltuğa oturacağı belirtiliyor. Çelik isminin seçilmesinin, seçim ile doğrudan ilişkili olduğu da kaydediliyor. Çelik’e yakın isimler, değişikliğin her an olabileceğini ifade ediyor."

Erdoğan fişini çekti: Abdulhamit Gül-Süleyman Soylu kavgasının kazananı o  oldu! - Gerçek Gündem

'AĞABEYLER, ERDOĞAN'I UYARDI' 

AKP'nin kurucuları arasında yer alan birkaç ismin, iktidar partisinin vitrin isimlerinin son yıllarda şaibeli işlerle gündeme gelmesi nedeniyle Erdoğan'ı uyardığı ve Haziran 2023'te yapılması planlanan seçime yeni yüzlerle girmesini tavsiye ettiği öne sürülmüştü:

"Erdoğan’ı değişime zorlayan ağabeylerin aksi takdirde ‘AK Parti’ diye bir partinin kalmayacağını belirttiği kaydediliyor. Erdoğan’ın da ağabeyleri haklı bulduğu ve değişimden yana tavır almak zorunda kaldığı belirtiliyor."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.09.2022 12:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol