Ahmet Ercan, enkaz altındakilerin sayısını açıkladı

Bir hafta önce yaşanan deprem felaketi tüm Türkiye'yi acılara boğdu. Binlerce insanımız hayatını kaybetti, katbekat fazlası yaralı olarak kurtarıldı. Deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan ise, enkaz altında kurtarılmayı bekleyenlerin sayısının 155 bin olduğunu söyledi.

13 Şubat 2023 Pazartesi 14:24
Ahmet Ercan, enkaz altındakilerin sayısını açıkladı

Deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan, enkaz altında kalanlara yönelik tahminini açıkladı.

Ercan, şu ifadeleri kullandı: 

"Yapı sayısı 4 milyon, konut 66 bin (AFAD) (1 yapıda 5,3 daire), konut başına düşen kişi 4. Göçük altında kalan 264 bin kişi, yaralı kurtulan 80 bin, göçük altında kalan 184 bin, ölü olarak çıkan 29 bin, bugün için göçük altında kurtulmayı bekleyen 155 bin kişi."

DEPREMDE VEFAT SAYILARI EKSİK

İki kamu görevlisi deprem bölgesindeki kaos nedeniyle vefat sayılarının eksik olduğunu açıkladı.
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle resmi verilere göre 7 günde 29 bin 605 kişi yaşamını yitirdi. Yıkılan bina sayısı üzerinden yapılan tahminler kayıpların daha fazla olduğunu savunurken bölgede görev yapan iki kamu görevlisi can kaybı verilerinin "eksik" olduğunu kaydetti.

HalkTV'den Seyhan Avşar'a konuşan bir savcı ve bir adli tıp uzmanı birçok cenazenin defin ruhsatı beklenmeden toprağa verildiğini belirterek ölü sayısı verilerinin var olan rakamların çok altında olduğunu aktardı.

Deprem bölgesinde kaosun hakim olduğunun altını çizen kamu görevlileri yaşanan karmaşayı şu sözlerle anlattı: “Özellikle ilçeler ve köylerde defin ruhsatı alınmadan gömülüyor. Bu karmaşa içerisinde insanlar cenazelerini getirmekte zorlanıyor. En büyük neden bu. Birde insanlar beklemek istemiyor. Herkes çok gergin. Resmi veriler yanlış değil. Eksik şimdilik. Enkazlar kaldırılıp normalleşme başlayınca tam vefat sayısı tespit edilebilir.”

EKİPLER DEPREM BÖLGESİNDEN AYRILIYOR

Öte yandan İspanya'dan gelen arama kurtarma ekipleri çalışmalarının tamamlanmasının ardından Türkiye'den ayrıldı.

USAR'ın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İspanya için kalkış yapacağız. Bizde ömür boyu iz bırakacak bu görevi geride bıraktık. Güle güle Türkiye" ifadeleri kullanıldı.

İspanyol ekip, dün yaptığı paylaşımda ise "Çok zor günler geçirdik ve Türkiye vatandaşları ve kurtarma ekipleriyle ortak görevler yaptık. Ruhumuzda acı var ama verilen görevleri tamamladıktan sonra İspanya'ya dönmek zorundayız. Türkiye'den kardeşlerimiz, kalbimizdesiniz" sözleriyle veda etmişti.

İspanyol yardım ekibi Türkiye'den ayrıldı: Bizde ömür boyu iz bırakacak

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.02.2023 15:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol