ABD'li Citibank'tan korkutan dolar rakamı

ABD merkezli banka Citi, Türk Lirası’nın dolar karşısında daha da zayıflamasını beklediğini belirterek, üç aylık vadeli işlemler aracılığıyla dolar/TL’de uzun pozisyon aldığını bildirdi.

22 Ağustos 2023 Salı 11:42
ABD'li Citibank'tan korkutan dolar rakamı

AKP'nin ekonomi politikalarının bir sonucu olarak rekor üstüne rekor kıran dolarla ilgili bir rakam da Amerikan bankası Citi'den geldi.

Citi, dolar/TL’nin şu anda 27,16’dan 32’ye yükselmesini hedefleyerek, 25’te stop loss ile önceki bir işleme yeniden girmekte olduğunu belirttiği raporunda, “TCMB’nin hafta sonu kur korumalı mevduatların boyutunu azaltmak için aldığı makro ihtiyati tedbirler ışığında, zamanlamanın bu işleme yeniden girmek için uygun olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Citi, Merkez Bankası’nın perşembe günkü toplantıda faiz oranlarını beklendiği kadar artırmaması riskleri gördüğünü de vurguladı.

Dolar kuru geçtiğimiz haftayı 27,06 TL seviyesinden tamamlarken, yeni güne yükselişle başladı. Dolar bugün sabah saatlerinde 27,20 seviyelerinde.

DOLAR DAHA DA TIRMANACAK

Ekonomist Selçuk Geçer de, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) Kur Korumalı Mevduat (KKM) ile ilgili aldığı yeni karar sonrası doların ne olacağını açıkladı.

Selçuk Geçer, X hesabından iki mesaj paylaştı.

İşte ekonomistin paylaştığı o mesajlar...

"Dolar ne olacak diye soranlara… SİZCE ??? Benzinin Mazotun 38 olduğu yerde Dolar 27 olmaz ! SÖYLEMEDİ DEMEYİN. Yakın zamana kadar 18.50 TL olan süt, önce 21.50 TL sonra yeni ZAM la 24.25 lira oldu. AMA ENFLASYON DÜŞECEK MERAK ETMEYİN"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.08.2023 11:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol