'300 milyar dolar helal paradır Erdoğan'

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şimdi Erdoğan kalkmış konuşuyor diyor ki; 300 milyar dolar alacakmış nasıl alacak. 300 milyar dolar tefecilerin parası değil. Temiz para, helal para yatırım için gelecek, tefeciler gelmeyecek buraya. Yüksek faiz vereceğiz diye değil. Gelecekler helalinden yatırım yapacaklar, üretim yapacaklar, istihdam yaratacaklar. Alışmışlar tefecilere para vermeye sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz" açıklaması yaptı.

18 Nisan 2023 Salı 19:24
'300 milyar dolar helal paradır Erdoğan'

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi 7 Proje-47 Bin 970 Konut Temel Atma ve Tanıtım Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın "Bay Kemal İngiltere'den 300 milyar dolar getiriyormuş. Ya sana kim güvenir de böyle bir parayı verir. Açık açık da söylüyor. Demek ki, bunlar tefeciliğe soyundu. Başka izahı yok" sözlerine yanıt verdi. 

Kılıçdaroğlu, "300 milyar dolar tefecilerin parası değil. Temiz para, helal para yatırım için gelecek, tefeciler gelmeyecek buraya. Yüksek faiz vereceğiz diye değil. Gelecekler helalinden yatırım yapacaklar, üretim yapacaklar, istihdam yaratacaklar. Alışmışlar tefecilere para vermeye sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz" dedi.

DEPREM BÖLGESİNE KONUT SÖZÜ

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bu güzel tabloyu önümüze koyan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yavaş ve diğer belediye başkanlarım hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. 47 bin 970 konutun temelini atacağız. İnşallah bu evlerde insanlar huzur içinde yaşayacaktır. Bugün kira fiyatlarındaki olağanüstü artış ve kiracıların hemen hemen her gün medyada çığlıklarını duymak izlenen politikanın ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor. Sizin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak attığınız bu önemli adım sadece Ankara için değil, umarım bütün Türkiye için ders olur ve herkes görevini yapmış olur. Ama buradan bütün Ankaralılara söz veriyorum, bütün Türkiye'ye söz veriyoruz; konut sorununu çözeceğiz ama önce deprem bölgesinde konutları iş yerleri yıkılan vatandaşlarımızı... Öyle 2 yıl ödemesiz 20 yıl taksitle, zaten adamın evi gitmiş işi yeri gitmiş perişan vaziyette... Evini yapacağız, dükkanını yapacağız ahırını yapacağız kendisine teslim edeceğiz bir kuruş almayacağız, sonra o vatandaşla oturup helalleşeceğiz. Bunu söylediğim zaman parayı nerden bulacaksınız diye laflar geliyor, hiç meraklanmayın bu kardeşiniz 27.5 yılını Maliye Bakanlığı'na harcadı. 27.5 yılında bütçe nasıl yapılır, paralar nasıl toplanır, israf nasıl engellenir bunların hepsini biliyorum. Bir söz verdiysek kapı gibi o sözün arkasında duracağız, beraber duracağız Sayın Akşener ile birlikte duracağız, bu vaadimizi yapacağız. Bütün deprem bölgesindeki yurttaşlarım duysun, söz verildi sözümüzü tutacağız ve yerine getireceğiz. Herkes bundan emin olsun.

"SON 20 YILDA 537 MİLYAR DOLAR FAİZ ÖDEDİLER"

Hatırlarsınız sevgili dostlarım Amerika'ya, İngiltere'ye gitmiştim teknoloji konusundaki atılımı acaba Türkiyemize nasıl getiririz onun da mücadelesini vermiştim. Londra'da Türkiye'ye yatırım yapacak olan çevrelerle görüştüm onlardan 300 milyar dolarlık yatırım sözü de aldım. Şimdi Erdoğan kalkmış konuşuyor diyor ki; 300 milyar dolar alacakmış nasıl alacak. Nebati konuşuyor nasıl buraya gelecek diye. 300 milyar dolar tefecilerin parası değil. Temiz para, helal para yatırım için gelecek, tefeciler gelmeyecek buraya. Yüksek faiz vereceğiz diye değil. Gelecekler helalinden yatırım yapacaklar, üretim yapacaklar, istihdam yaratacaklar. İstedikleri demokrasi, istedikleri insan hakları, istedikleri can ve mal güvenliği e onu da her halukarda söz verdik mutlaka yapacağız. Alışmışlar tefecilere para vermeye, sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz. Hayır efendim. Son 20 yılda bunların ödedikleri faiz 537 milyar dolar. Diyorlar ya biz faize karşıyız, son 20 yılda ödedikleri faiz... Biz ülkemize temize parayı getireceğiz yatırım yapacağız. Bunun ilgili çok güzel projelerimiz var kimse endişelenmesin. 

"O PARANIN TAMAMINI GETİRECEĞİZ"

Tartışma sırasında pek çok iftiralar atıyorlar gayet biliyorum bunları. Ama onlara halk inanmıyor zaten. Pek çok yanlışın altına imza attılar, kul hakkı yemekten çekinmediler. Ne yaptıkları çok iyi biliyoruz, paralarını yurt dışına götürdüler, nasıl götürdüklerini biliyorum. Hangi bankalara kaç kuruş kaç dolar yatırdıklarını biliyorum. Bu millete sözüm ver tamamını söke söke alıp Türkiye'ye getireceğiz. Öyle buradan vakıf kuracaksın Amerika'da vakfın olacak buradaki evladın oraya para gönderecek, oradaki evladın parayı alacak, Mannathan'da 35 katlı binalar yapacaksın... Diğer ülkelerde paraların olacak, milyar dolarların olacak ve biz de seyredeceğiz bunu... E 85 milyonun hakkı nerede? Kul hakkı yemek haram değil mi? Sanıyolar ki bunları getiremeyeceğiz. Bu zaten AB'nin öngördüğü konulardan birisidir. O parayı getireceğiz talep edeceğiz. O paranın tamamı son kuruşuna kadar Türkiye'ye gelecek ve biz bu millete vereceğiz. Haram yemekten hoşlanıyorlar ben bunu da biliyorum. Rüşvet alandan büyükelçi mi olur? Rüşvet alandan büyükelçi atadılar, onları derhal Ankara'ya çağıracağız. İzin vermeyeceğiz bunlara. 

"GAFFAR OKKAN'IN KATİLLERİYLE İŞBİRLİĞİ YAPANLAR BİZE HESAP SORAMAZ"

Yetmedi bize pek çok iftiralar da atıyorlar. Şunu bilmenizi isterim, bizim iki kırmızı çizgimiz var bayrak ve vatan. Bayrağımız ve vatanımız için gözümüzü kırpmadan ölüme gideriz. Süleyham Şah türbesini kaçırdılar, bayrağımızı indidiler. Süleyman Şah türbesini kendi topraklarına götüreceğiz ve şanlı bayrağımızı da dalgalandıracağız. Görsünler bakalım milliyetçi kimmiş, bunu da yapacağız.

Bizim milliyetçilik anlayışımızı sorgulamaya çalışıyorlar. Gaffar Okkan'ın katilleriyle işbirliği yapanlar bize hesap soramazlar. Biz neyin ne olduğunu gayet iyi biliriz, ülkemizi seviyoruz ve ülkemize hizmeti etmeyi de kutsal bir görev olarak kabul ediyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan 85 milyona hizmet etmek bizim görevimiz ve bunu yapacağız. Bundan emin olmanızı isteriz. Belediye başkanlarımızı seçimler sırasında, onlar için de çok şey söylediler. Efendim terör örgütlerinin mensupları su makbuzlarını toplayacak diye... Sosyal yardımlar kesilecek diye... Bugün yine belli çevrelerde sakın oy vermeyin Millet İttifakı'na bunlar gelince sosyal yardımlar kesilecek... Hayır efendim sosyal yardımlar kesilmeyecek tam tersine artacak. Sosyal devlet o insanların yanında olacak. Bizim onlardan farkımız yardım yaparken kişinin onurunu koruyacağız. Kimse endişelenmesin hiçbir ayrımcılık yapmayacağız, kim ihtiyaç duyuyorsa sosyal devlet onun yanında olacak."

GENÇLERE SÖZ VERDİ

Kılıçdaroğlu ayrıca, gençlere de seslendi. Seçime dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin kaderini değiştireceklerin gençler olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Gençler, sizlere de sözüm var. Türkiye'nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. İlk kez sandığa gideceksiniz ve oy kullanacaksınız. Yaklaşık 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidecek ilk oyunu kullanacak. Size söz, göreceksiniz gençlerin bu ülkenin caddelerinde nasıl özgürce dolaştığını ve en önemlisi yeri geldiğinde cumhurbaşkanını nasıl özgürce eleştirdiklerini de göreceksiniz. Kimse kılınıza dokunamayacak. Buna izin vermeyeceğiz."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.04.2023 19:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol