3 Milyon liralık dairenin binası ilk depremle yerle bir oldu

Kahramanmaraş depremleri Türkiye'yi acıya boğarken ülkedeki denetimsizlik, servet sahibi olma adına insan hayatını hiçe sayma da bir kez daha belgelendi. Maraş'taki ikinci deprem sırasında Malatya'da çöken bir yıllık binanın, "deprem yönetmeliğine uygun" olarak satıldığı ortaya çıktı.

07 Şubat 2023 Salı 13:45
3 Milyon liralık dairenin binası ilk depremle yerle bir oldu

Maraş'ta dün meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki ikinci deprem sırasında Malatya'da ilk iki katı üzerine çöken Asur Konutları'nın, "Son Deprem Yönetmeliğine Uygun Betonarme Proje" ve "Depreme dayanıklı Radye Temel" ile pazarlandığı ortaya çıktı.

Sadece bir yıl önce inşa edilen iki bloklu Asur Konutları projesindeki bloklardan biri, Maraş'taki ikinci deprem sırasında ağır hasar alarak ilk iki katının üzerine çökmüştü. Binanın çöküşü vatandaşlar tarafından görüntülenmişti.

malatya.jpg

İs-hak İnşaat tarafından yapılan Asur Konutlarının tanıtıldığı internet sitesinde “Son Deprem Yönetmeliğine Uygun Betonarme Proje, Depreme dayanıklı Radye Temel” ifadeleri yer alıyor.

'DEPREM GERÇEĞİ'

Şirketin internet sitesindeki "Deprem Gerçeği" başlıklı bölümde de, deprem ülkesi Japonya'daki inşaatlardan örnekler veriliyor.

malatya.jpg

2 MİLYON 850 BİN TL'LİK İLAN

Kentin Bostanbaşı mevkiindeki Asur Konutları'ndaki dairelerden bazıları için internette, "birinci sınıf kalitede malzemelerin kullanıldığı" bilgisi ile depremden sadece bir hafta önce (28 Ocak) ilan verilmiş.

Söz konusu binanın giriş katlarda kolon kesilmesi mi yoksa firmanın internet sitesinde verilen bilgilerin aksine inşaat kaynaklı eksiklikler nedeniyle mi çöktüğü henüz bilinmiyor.

ishak.jpg

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.02.2023 09:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol