1 Yıl Önce 'Mafya' Diyaloğu...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile gazeteciler Hadi Özışık ve Süleyman Özışık’ın yaklaşık 1 yıl önce yaptıkları YouTube programı oldukça manidar bölümler içeriyor.

19 Mayıs 2021 Çarşamba 12:33
1 Yıl Önce 'Mafya' Diyaloğu...

Sedat Peker’in iddialarının merkezindeki isimler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hadi Özışık ve Süleyman Özışık’ın yaklaşık 1 yıl önce yaptıkları YouTube programı oldukça manidar bölümler içeriyor.

29 Mayıs 2020 tarihinde Hadi Özışık’ın YouTube kanalına yüklenen videoda kendi bakanlığının ve polis teşkilatının ‘başarılarından’ bahseden İçişleri Bakanı Soylu, mafya ve suç örgütleri konusunda “Hatırlarsınız, Türkiye’de organize suç çeteleri, mafya, onlar bunlar… Neredeler bunlar ya?” diyerek mafyayı bitirdiklerini iddia ediyor.

Hadi Özışık’ın “Son zamanlarda yine konuşuyorlar” demesi üzerine Soylu, yine özgüvenli bir tavırla “Hani konuşabildiler mi?” diye karşılık veriyor.

Soylu, Süleyman Özışık’ın “Temizlendiler mi?” sorusu üzerine ise “Hadi konuşsunlar da görelim” diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

“Burası Türkiye, herkes kurallara uymakla mükellef. Kurallara uymayanı, kurallara uyar hale getiririz. Devletten büyük bir güç yok. Kesin söylüyorum. Herkesin kabul etmesi gereken bir şey… Acımayız da.”

Hadi Özışık’ın “Neden cesaret alıyorlar?” sorusu üzerine ise Soylu şunları söylüyor:

“Hiçbir şeyden cesaret alamazlar. Ama ben şunu söylüyorum. Organize suç çeteleri, 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de 232 organize suç çetesi çökertildi. Hadi dünyanın bir yerinde bana böyle bir rakam getirsinler.”

NELER OLMUŞTU?

Bir süredir yaptığı Youtube yayınlarıyla birtakım iddiaları dile getiren suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aralarında arabuluculuk yaptıkları iddiasını reddeden İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'la yaptığı telefon görüşmesinin video kaydını yayınladı.

Soylu söz konusu görüşmedeki ifadeler nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Hadi Özışık ise bunun üzerine özür diledi, 'yıllardır süregelen bir hukuku' olduğunu söylediği Soylu'nun görüşmeden haberi olmadığını öne sürdü.

Hadi Özışık Twitter hesabından yayınladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Hadi Özışık’ın Süleyman Soylu ile ilişkisini anlattığı video ortaya çıktı: Altıma bir araç ve güzel bir maaş verdi
"Sn. Süleyman Soylu ile yıllardır süregelen bir hukukum var. Sedat Peker'i de tanırım. Yayınladığı videoların maksadını aşmaya başladığını düşündüğümden dolayı kendisiyle birkaç görüşme yaparak, sakinleştirmeyi ve Türkiye'nin gündemini meşgul eden bu tatsız durumu nihayete erdirmesini sağlamaya çalıştım. Bu görüşmelerden Sayın Soylu'nun haberi ve bilgisi yoktu -olamazdı da. Peker ısrarla tavrını sürdürünce 'haklısın' diyerek konuyu kapatmak durumunda kaldım. İyi niyetle aldığım inisiyatifin olumsuz sonuçlarının sorumluluğu da şahsıma aittir. Sayın Soylu'nun da ifade ettiği gibi kendisiyle bu konuda ne şahsımın ne de kardeşimin hiçbir irtibatı olmamıştır"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.05.2021 12:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol