"RAMAZAN'DA LOKANTA KAPATMAK DİNSİZLİKTİR"

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk hoca, " Bir beldede lokantaların Ramazan dolayısıyla kapatılması, Kur'an'ın yasakladığı ikrahın hayata geçirilmesidir ve bu din değil dinsizlik alametidir" dedi.

20 Temmuz 2014 Pazar 12:42

 Öztürk hoca Sokak TV'deki Ramazan programında şunları söyledi: " Bir beldede lokantaların Ramazan dolayısıyla kapatılması, Kur'an'ın yasakladığı ikrahın hayata geçirilmesidir ve bu din değil dinsizlik alametidir. Gayet açık söylüyorum. Bir müslüman beldede lokantalar açık olur, orucunu tutan adamlar mecbur kaldıkları için oruç tutmazlar özgür iradeleri ile Allah'a saygılarından dolayı oruç tutarlar. Ve lokantalar istediği kadar açık olsun gidip de yemek yemezler. Öbürü oruç değildir kampta aç bırakmaktır, Allahsızlıktır bu. Şimdi hiç kimse Allahsızlığa ülkeyi teslim ederek din yaptığını zannetmesin. Bak ben de çıkar bunları söylerim. Bu dinsizlik ve Allah'sızlıktır. Mahalle baskısı uygulamak dinsizliğin en namertidir. Buna din diyenlerde namerttir. İnsanlık riyakarlığa mecbur bırakılıyor. Adam ilaç içecek yemek yemesi lazım. Yahu sizi Allah'ınız, kitabınız yok mu? Bu Kur'an'ı gönderen Allah sizin Allah'ınız olamaz. O bunların aksini söylüyor. Yani siz insanlara gizli, gizli yiyin, riya yapın diyorsunuz. Riya şirktir. Şirke sebep olduğunuz için siz de müşrik oluyorsunuz. "

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.07.2014 12:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Mestan Ökten 2014-07-20 13:57:03

Bu gün Anadolu " da lokantaların kapalı olduğu gerçeği herkesce malumdur.Hizmet sektörün de bulunduğumdan bu baskıyı her yıl diğer insanlar gibi hissederim. Lokantaların şimdiki dönemlerdeki gibi kapalı olmadığı zamanlarda ülkemiz daha huzurluydu. Lokantaları kapatan dinci tüccarların her gün yolsuzluklarını tüm halkımız görüyor.Bu dinci tüccarlar her ramazan ayında temel gıda maddelerine yaptıkları zamlarla halkımıza mübarek ayını zehir etmektedirler. Bu tüccarlar gerçek müslüman değildirler. Halkı soyan aldatan madrabazdırlar.

Avatar
Bülent yapıcı 2014-07-23 20:32:28

Murat bey doğruları söylemek dinsizlikmi oluyor peki Muharrem ayında da bunları söylermisin oruç allahla kul arasında yapılan bir ibadettir herkes kendinden sorumludur kimse karışamaz bunun ötesi yobazlılığa girer .

Avatar
Fatih 2014-07-27 13:07:25

ben oruç tutan kesimdeyim Yaşar hoca doğru söylüyor ayrıca insanlar özgürdür ister tutar ister tutmaz istediği yerde de yer içer bizi alakadar etmez eğer günahsa onu yaradan belirler kimse bana oruçluyum diye saygı göstermesini beklemem benim orucumdan ona ne onun oruçsuzluğundan bana ne

Avatar
Murat Elitas 2014-07-21 03:27:23

Senin dininin ne oldugundan supheliyim ya neyse. Eyvallah lokantalar hadi acik olsunda, saygi denen birsey de mi yok, icerde oturursun kimse gormez sokak ortasinda yemek biraz saygisizlik olmuyormu. Eskiden oruc tutana saygi gosterilirdi simdi tutmayana. Allah sonumuzu hayreylesin.