KURAN, KİMLERE 'KAFİR' DİYOR? İŞTE CEVABI...

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, günümüzde kafir tanımının yanlış yapıldığını belirterek, "Kuran, Allah'a inanmayana kafir demiyor. Kuran, gerçeği inkar edip, üzerini örten ve kibirlenenleri kafir olarak bize bildiriyor" dedi. Eliaçık hoca, 'Bu üçünü yapan birinden de hayır gelmez" dedi. Bakın o üç şey ne?

05 Kasım 2013 Salı 11:31
KURAN, KİMLERE 'KAFİR' DİYOR? İŞTE CEVABI...

 Eliaçık hoca, Kuran'a göre kafirlerin bildiği herhangi bir gerçeği başkasına dayattığını, hakikatin üzerini örttüğünü, gerçeği kabullenmeye yanaşmadığını söyledi. Bu anlayışi etrafında insanların çoğunun küfür içinde olduğunu belirten Eliaçık hoca, " Kuran, insanların çoğu küfürdedir diyor. İnsanların çoğu gerçeği görmez, görse dahi kabul etmez. Bir de üzerini örter. Şeytan ne yaptı? Diretti, büyüklendi ve kafirlerden oldu. Kafirliğin sebebi Allah yok demek değildir. Allah yok, Kuran yok demek kafirlik değildir. Kuran buna kafir demiyor. Mesela gerçeği görüyor, hangi gerçek olursa olsun fakat bunu kabul etmiyor ve üzerini örtüyor ki bu en küçük bir gerçek de olabilir. Diyelim bir adamın foyası ortaya çıktı, yalanı ortaya çıktı ama o yine de bunu kabul etmiyor. Çünkü ederse küçük duruma düşecek. Sırf insanlara bunu dedirtmemek için gerçeği kabul etmiyor. İşte kafirlik budur" dedi.


BU ÜÇÜ BİR ADAMDA VARSA ONDAN HAYIR GELMEZ
En azılı kafirlerin hayatlarında birkez dahi özürdilememiş olanlar olduğunu vurgulayan Eliaçık hoca, " Eğer bir adam hayatında hiç özürdilememişse o en azılı kafirdir. Birinin kalbini kırabilirsin oysa. Özürdilemeyerek ben asla yanlış yapmam demiş oluyorsun. Peygamber diyor ki ben günde 70 kez istiğfarda bulunurum. Bazıları bunu eline tespih alıp, zikir çekmek olarak algılıyor. Oysa Allah'tan bağışlanma dilerim demektir bu. Yanlış yaptım kusura bakma demektir. Günde 70 defa etrafındaki insanlardan bağışlanma ve özürdileme isteyen biridir Peygamberimiz. Çünkü gerçeği hemen görüyor. Yanlış yaptın dendiğinde evet doğru diyor. Kafir ve inatçı kişi bunu asla kibrine yediremez. Eski firavunlukta şöyle bir şey vardı. Büyüklenme yani kibir. Kuran buna kafir diyor işte. En büyük günah kibirdir. Çünkü Adem'e karşı şeytan secde etmemiştir. Bu kibir içimizdedir. Şeytan kibir halinde içimizdedir. İkincisi de hasettir yani kıskançlıktır. Çünkü şeytan Adem'i kıskanmıştır. Onun yolunun üstüne oturarak insanları yoldan çıkaracağını söylemiştir. Kuran'a göre kibir ve haset en büyük günahtır. Üçüncüsü de yalandır. Bu üçü bir adamda varsa ondan hayır gelmez." diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.11.2013 11:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Betül 2013-11-05 11:52:42

Hocam yapmayın ona fasık denir fasıklık ilerlerse kafir olur. Ne demek Allah yok diyen kafir değildir, Allaha hakkıyla inanmayan zalimdir diyor Allah. Ayetleri eğip bükerek birilerine hoş göstermek hiç kabul edilebilir değil

Avatar
Fikret öztürk 2013-11-05 12:11:05

Seni burada tastik ederim tam yeri.geldi bu solcu Devrimciler de İhtiras en yükSek kıskanma davan kıbır var sen bunlara laf para eddirebiliyormusun neredeyse insanlık normundan cıkmış bır zümre yani tam zır cahıl sen onların yanında ol ama onlardan olma derim tarif eddiğin zümre onlarda daha extrem

Avatar
bekir @Betül 2013-11-05 12:20:51

kimsenin ayeti eğip büktüğü yok, sen de demişsin zalim denmiş kafir denmemiş. önce biz düzgün müslüman olalım sonra diğerleri hakkıyla müslüman olur merak etme. ihsan hoca vicdan sahibi biridir, konuştuğu konular hakkında herkes iyi düşünmeli.

Avatar
AYHAN ÇETİN KARAOSMANOĞLU 2013-11-05 12:49:50

adam doğruyu söylüyor.bizi̇m mi̇lleti̇mi̇zi̇n gözüne baka baka yalan söyle i̇nanirlar. okadarda evri̇m geçi̇rmi̇şi̇z.koyun olmuşuz .yazik bi̇ze.

Avatar
ismail oygut 2013-11-05 16:09:27

peki allah ve kur'an gerçek değil mi.bu gerçekleri inkar eden,ustunu orten,kibirlenen doğrudan doğruya kafir olmuyor mu o zaman. ayni şekilde kur'an ayetinde başortusu ve ortunme gerçeğinin ustunu ortmeye çalişmak,inkar etmek,bu konuda kibirlenmek ayni şeymidir.

Avatar
Recep Güler 2013-11-05 16:53:54

her önüne gelene kafir kefere diyenlerin kulakları çınlasın..

Avatar
kadir yaşar 2013-11-05 19:17:59

evet çok doğru,söylüyosun ihsan abi sana öyle hitap ediyorum.çünki hoca sıfatı aklıma sahte hocaları getiriyor.ben bide şunu söylemek istiyırum,ihsan abi la faila illahlah,la mevsufa illahlah,la mevcuda illahlah,kelimelerinin ne anlama geldiğini öğrenip bence ondan sonra insanlık başlıyor.ve ihsan abi ,işiniz ve işimiz çok,zor ama insan olmak isteyen zaten zora taliptir zaten bence en büyük örneği,hz.muhammet peygamberdir

Avatar
huzur 2013-11-05 19:42:36

müslümanlığı kendine maske yapan allaile aldatanlar da gizli ateist değiller midir.ateist olduğun7 söyleyen biri de dna larına kodlanmış hissttiği gerçeği inkar eder bildiği gerçeğin üstünü örter gerçekten allah yok deyip bunu kalbine inandıran insan olduğunu sanmıyorum