Kozmik Oda Kumpasının Gerçek Sebebi Ortaya Çıktı!

AKP’li Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlayan ve Kozmik Oda baskınına kadar uzanan operasyonda gözaltına alınan Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü, operasyonların başlamasına neden olan ihbarın ABD’den yapıldığının tespit edildiğini belirterek, “ABD, teşkilatın geldiği noktayı görmek ve sistemi şu anda olduğu gibi bertaraf etmek istedi ve FETÖ'yü de maşa olarak kullandı” dedi.

02 Kasım 2020 Pazartesi 14:30
Kozmik Oda Kumpasının Gerçek Sebebi Ortaya Çıktı!

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlayan ve Kozmik Oda’ya girilmesine kadar uzanan operasyonda gözaltına alınan Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü, Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin’e yaptığı açıklamada çarpıcı ifadeler kullandı.

Büyükköprü Ergenekon kumpası öncesinde teknik takibe alındıklarının ortaya çıktığını belirterek, operasyonlara neden olan ihbarın ABD’den yapıldığının tespit edildiğini söyledi

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin’in “Kozmik baskın ABD’den gelen ihbarla başladı” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

25 Şubat 2009'da İstanbul Emniyeti'ne e-posta gider. Bir uzman çavuş, “Ergenekon uzantısı bir yapıyı” ihbar eder. Bu e-posta ile devletin Kozmik Oda'sına girilir. Yıllar sonra ihbarın ABD'den yapıldığı ortaya çıkar

Tarih 19 Aralık 2009…

Günlerden cumartesi…

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda (ÖKK) görevli Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü ve Binbaşı İbrahim Göze, bir albayı başlarına geleceklerden habersiz takiptedir.

O gün, saat 14.50'de Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube'yi bir erkek arar ve şunları söyler:

“Çukurambar'da, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın evine geliş gidişlerinde, evinin civarında 06 BH… plakalı gri Renault ile 06 …Y 48 plakalı araçları görüyorum. Araçlardan ve içindekilerden şüpheleniyorum. Arınç'a suikast yapacaklarından şüpheleniyorum.”

İşte hikaye…

ABD destekli Fetullahçı Terör Örgütü'nün devletin ‘yatak odasına' girdiği operasyon böyle başlar …

İki subay gözaltına alınır…

26 Aralık 2009'da Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda arama başlar…

TSK'nın ‘Yatak Odası'na yani Kozmik Oda'ya girilmiştir…

Aramalar 26 Ocak 2010'a kadar sürer!

BİLGİSAYARDA ARANAN ANAHTAR KELİMELER

Firari FETÖ'cü Hakim Kadri Kayan, 11 Ocak 2010'da, Kozmik Oda bilgisayarlarında şu kelimelerle arama yaptı:  “Ankara'da işlenen cinayetler, Ahmet Taner Kışlalı, Hablemitoğlu, Uğur Mumcu, Danıştay, Arınç, Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan, Sadullah Ergin, Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Çukurambar, Kaos, Eylem Planı, Operasyon, Pusu, Balgat, Feza Apartmanı, Bilgi Toplama.”

İŞTE O LİSTE9 AY ÖNCE O SUBAYLARA ‘ERGENEKON' TAKİBİ!

24 yıllık meslek hayatımın en önemli görüşmelerinden birini gerçekleştirdim. 19 Aralık 2009'un üzerinden 11 yıl geçti… ÖKK'de görevli Albay Erkan Büyükköprü'yle İstanbul'da buluştuk ve ilk kez konuştu! Neler anlattı neler! Anlattıklarından fazlası haftaya cuma günü kitap olarak çıkıyor… Kitabın adı: Kozmik Albay (Kırmızı Kedi Yayınevi) Söz sırası Büyükköprü'nün:

ABD'DEN KOPUNCA BAŞLADI

Özel Kuvvetler 1952'de bir kanunla kuruluyor. Seferberlik teşkilatı Soğuk Savaş döneminde Sovyet işgaline karşı Amerika'nın TSK'ya yerleştirdiği bir sistem. 1990'lı yıllardan itibaren Silahlı Kuvvetler, ABD'ye ‘Tamam, biz yapıyı kurduk, size ihtiyacımız yok' diyor, yapının dışına çıkarıyor. Ben görev yaptığımda da ABD bu işin hiçbir yerinde yoktu. ABD, teşkilatın geldiği noktayı görmek ve sistemi şu anda olduğu gibi bertaraf etmek istedi ve FETÖ'yü de maşa olarak kullandı.”

‘VATANSEVER' UZMAN ÇAVUŞ“

25 Şubat 2009 tarihinde saat 12.15'te İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, İstihbarat ve Muhabere Elektronik Şube Müdürlüklerine gönderilen bir elektronik ihbar postası gider. E-posta ismini vermeyen ama kendini vatansever olarak tanıtan bir uzman çavuştan geliyordu. Kendisinin vatan sevgisinden bahsettikten sonra ihbar e-postasında şunları yazmıştı: Ergenekon uzantısı bir yapıyı bildirmeyi kendime vazife addediyorum. Grubun liderliğini Yılmaz Büyükköprü (0537 240….) isimli albay yapıyor…

”MİCHİGAN'DAN İSTANBUL'A…“

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün hakkımızda 3 Mart 2009 tarihinden itibaren teknik takip kararı aldığı ortaya çıktı. İhbarın geldiği dönemde İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'di. Soruşturma ile 19 Aralık 2009 tarihinde Ankara Çukurambar'da bize yapılan hukuksuz operasyondan 9 ay önce Ergenekon soruşturması kapsamında takibe alındığımız ortaya çıktı. Yine 2016'da yapılan araştırma sonucunda ihbarı yapan bulunamadı ama ihbarın yapıldığı 68.55.34.59 IP numarasının yer tespiti sonucunda ihbarın Amerika/Michigan/ Port Huron bölgesinden yapıldığı tespit edildi…” 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.11.2020 22:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol