İŞTE HZ. MUHAMMED'İN HİÇ BİLİNMEYEN SÜNNETİ!

İhsan Eliaçık hoca, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in hiç bilinmeyen sünnetini açıkladı.

18 Eylül 2014 Perşembe 13:10
İŞTE HZ. MUHAMMED'İN HİÇ BİLİNMEYEN SÜNNETİ!
" Peygamber'in en büyük sünneti, ihtiyaçtan fazla mal biriktirmemesidir" diyen Eliaçık hoca, " Üzerinde mülk olmadan vefat etmiştir. Eline ne geçmişse hemen infak etmiştir, dağıtmıştır. Kur'an'ın emrini ete-kemiğe bürümüş, hayatına aktarmış. Bu sünnetini kimse görmüyor. En büyük sünnetidir. Sarık sünnettir. Sakal bırakmak sünnettir. Misvak kullanmak sünnettir. Bunu herkes çocukluğundan beri bilir. Ama "ihtiyaçtan fazla mülkiyet biriktirmeyin hemen dağıtın" diye bir sünnet hiç duydunuz mu?" dedi.

BENİM GÖRÜŞÜM DEĞİL KUR'AN SÖYLÜYOR...
Kur'an-ı Kerim'de "vermek-dağıtmak" ile ilgili ayetlerin, namaz ve hac gibi ritüellerden onlarca kat fazla olduğunu vurgulayan Eliaçık hoca, " Bunları söylediğiniz zaman "Bu tehlikeli bir söylem, malımızı mülkümüzü azaltmaya yönelik, güçsüzleştirmeye yönelik bir söylem. Bu adamı mahkum etmeli ya da dışlamalıyız. onun için de buna Komünist dememiz, Sosyalist dememiz lazım" diyorlar. Bir konferanstan sonra yanıma biri yaklaştı ve dedi ki: Bunlar sizin şahsi görüşleriniz değil mi, yani Kur'an-ı Kerim'de yok böyle bir şey değil mi?.. Adam benim ağzımdan "Evet, benim görüşüm, Kur'an'ın değil" cümlesini duyup rahatlamak istiyor. O kadar malla-mülkle uyuyamaz çünkü -tam iman etmişse-. Daha ilk inen surede, Kur'an'ın ilk kıssası "bahçe sahipleri" kıssasıdır. Zenginlik-yoksulluk meselesidir" ifadelerini kullandı. (H.TARAF)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.09.2014 13:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Sebahattin Saygili 2014-09-18 13:58:43

Bu yorumları sürekli ve değişik platformlarda özelikle işçi ,köylü ve varoslarda..kaldırılan halk a ulaştırmak elzem dir.

Avatar
berfo 2014-09-18 15:42:10

valla işin açığı şu... bizler cebimize dokunmayan sünnetleri hatta farzları tercih ediyoruz...eğer cebimizden para çıkacaksa o sünnettende farzdan da uzak durmayı tercih ediyoruz...bir şey alırken pazarlık yapmak sünnettir diye pazarlık yapıyoruz...amacımız sünnetimi yerine getirmek yoksa cebimizden çıkacak parayı mı düşünüyoruz????

Avatar
hasan kemal 2014-09-18 14:31:15

Hoca fazlalığı kime dağıtacaksın? Diyen efendiye; türkiyede milyonlarca evsiz var. Çalışıp kiraya para yetiştirmeye çalışıyorlar.

Avatar
vicdan rahatlatmak!!! @kime zekat vereceğiz ki 2014-09-18 14:21:27

şaka mi bu dünya açlıktan kırılıyor. köyünün dışında da hayat var kardeş

Avatar
tunsa 2014-09-18 14:52:57

Kime zekat vereyim diye yakınıyor abimiz sen iste verecek kisi cok her adimda is arayan veya 7 kisilik aile nufusuyla dilenen suriye li kardesler var evinde ac yatan cokk insan var bu ulkede dilenmeden biri yemek verirse yiyen vermez ise ac kalan.yani sen yetrrki iste soyle biraz kenar mahallere git ama yuruyerek sindire sindire cok gorursun ugrasmanada gerrk yok perdesin kirik camli evlerde yoksul insanlari gormek icin.ayrica herseyi gecc peygamberimiz ogrencinin oturdugu taht altin dan olsa sadaka gecer buyurmus.bu ulkede bir suru ilim irfan talebesi var sen yeterki iste bulursun birini

Avatar
kime zekat vereceğiz ki 2014-09-18 14:11:06

hoca,siz öyle diyorsunuz ama malı kime dağıtacaksın ki?dağıtacak adam kalmamış.oturduğun köyde hemen hemen herkes emekli olmuş,olmayanlar ise hasta parası,bakısı parası,özürlü parası,yaşlı parası,işsizlik sigortası gibi daha bir çok yardımlarla adeta para babası olmuşlar.emekli bir işçi asgari ücret kadar bir emekli maaşı alıyor,bey efendi bakım parası adı altında bundan daha fazla para alıyor.şimdi ben kalkıp ta kime para vereceğim?inanın zekat verecek adam kalmadı memlekette.

Avatar
Haca inanmayan 2014-09-18 19:27:36

Sünnet diye bir hadise varsa, o da şöyledir zerdüşt süneti çıkarır halk Zerdüşte inanır, Muhamedin hoşuna gitmiyen bu hadise, Zerdüştü hindistana sürgüne gönderilir.

Avatar
ali Ekber Yener 2014-09-18 23:40:53

Mal biriktirmek sünnettir muaviya nın düzeninde hatta muaviya nın malından alanda cennetlikmiş neden muaviyanın degiştirdiklerini söylemiyorsun bunları hocam