İKİ KIRBAÇ; BİRİ DİYANET, ÖTEKİ CAMİİ...

"Türkiye nereye gidiyor? Bendeniz de bu hayatî soruyu soranlardan biriyim. Bir yurttaş olarak cevabım ve önerim var..."

22 Nisan 2015 Çarşamba 21:43
İKİ KIRBAÇ; BİRİ DİYANET, ÖTEKİ CAMİİ...

İşte hocamızın o açıklamaları:

" Geleneksel din kitaplarında cehennemin en korkunç azaplarına mekânlık eden yere ‘Veyl Vadisî’ denmektedir. Hurafe gibi duruyor ama ‘veyl’ tabirinin Kur’ansal kullanımını dikkate aldığımızda söylemin yersiz olmadığı görülür.

Veyl, Kur’an’da en ağır kötülükleri işleyenleri lanetlemek için kullanılan bir sözcük. 27 ayette geçmektedir. Veyl ile lanetlenen suçların tamamına yakını insan hakkı ihlalleriyle ilgili suçlardır. Lütfen, ‘Kur’an-ı Kerim’de Lanetlenen Soy’ adlı eserimi dikkatle okuyun.
İnsan hakkı ihlallerinin insanı müşrik ve mel’un yapanlarını deşifre eden Maun suresi de bu suçları lanetlerken veyl sözcüğünü kullanmıştır.
Son seçimlerin ortaya koyduğu tabloyu da dikkate alan her vicdan ve akıl sahibi insan şunu soracaktır: Türkiye nereye gidiyor? Bendeniz de bu hayatî soruyu soranlardan biriyim. Bir yurttaş olarak cevabım ve önerim var:
Türkiye, akıl düşmanlığının dinleştirildiği, Allah ile aldatmanın saltanatını ilan ettiği ve dinin baştan başa şirk gayyasına yuvarlandığı bir ülke olarak hızlı bir biçimde ‘veyl vadisi’ne doğru gidiyor.
Türkiye’nin bu vadiye doğru yol aldığını ben, 2006 yılında katıldığım bir ‘Ceviz Kabuğu’ programında 5 saat boyunca ülkenin vicdan ve bilincine ulaştırmaya çalışmış, ayrıca o programı kitaplaştırarak da halka iletmiştim. Türkiye bundan zerre kadar ders almadı, bu mesajı değerlendirmedi. Bela berzahı şimdi iyice derinleşmiştir. ‘Allah ile aldatma’ kırbacını acımasızca kullananlar, 76 milyonluk kitleyi veyl vadisine doğru sürüyorlar.

Yardımcı kırbaçları da var: Beş buçuk katrilyonla kotarılan Diyanet ve onun kotardığı yüz bini aşkın ‘cami’ (Kur’an’ın deyimiyle zarar mescitleri) bu alt kırbaçlardan bazılarıdır."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.04.2015 21:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Muzaffer Karatepe 2015-04-23 13:29:30

Hocam,ALLAH size uzun ömür versin. şirk,seyyar kâbe'ler icât etti.bu insanları bu hale getirenlerde'mi suç,yoksa onlara uyanların fıtratı mı bu.%95 i müslüman denilen ülkemizde,o zaman KUR'AN daki islâm'ı yaşayan yüzde kaçtır bilen varmı ? Biz bu gûruh lara yanlış yolda olduklarını nasıl anlatacağız.saygılarımla hocam.

Avatar
allah senin gibi allahın yolunu dogrularibildirentesekur ederim 2015-04-23 12:22:14

Hocam sana teşekür ederim

Avatar
ayten cokmez. 2015-04-24 07:31:06

Allah sizden razı olsun hocam.bizlere dogru yolu göster diginiz için. Yanlış yolda olanlara bunu nasıl anlatabiliriz bilemiyorum.

Avatar
Nurettin bicakci 2015-04-23 19:22:57

Sevgili sn hocam sizi cok seven biriyim bu guzel yazilarinizi hep takip ederim Allahim size ve ailenize omur versin saygi ve sevgilerimle

Avatar
cemal yılmaz. 2015-04-23 20:22:38

Sizin gibi gerçekten kendini dine ve dini dürüt anlatanlara ülkemizin ihtiyacı var. Allah eksikliyinizi vermesin sayın HOCAM saygılarımla.

Avatar
Abdulkerim Ertaç 2015-04-24 09:15:41

Sevgili Hocam iyiki varsınız söylemleriniz içimizdeki yaraları tedavi ediyor.müslüman bir türk olarak size ve sizin gibiler ihtiyacımız var

Avatar
Reşat Çakmak 2015-04-24 10:53:45

Keşke sizin gibi aydınlarımızın sayısı daha fazla olsa.

Avatar
Kenan nar 2015-04-24 13:56:54

Merhaba hocam sizi ailece hep takip ediyoruz ben alman yada yasiyorum sizin kitaplariniza nasil ulasabilirim birde kur ani kerim tevsirini almak isdiyorum tesekkürler