Cem Uzan'dan Bomba: 130 Milyar Dolar Nerede Biliyorum

11 yıldır yurtdışında yaşayan Genç Parti Kurucusu Cem Uzan, iktidarın seçimlerle gitmeyeceğini öne sürerek, "Soteledikleri paraların da nerede olduğunu biliyorum" dedi...

23 Aralık 2020 Çarşamba 07:35

11 yıldır yurtdışında yaşayan Genç Parti Kurucusu Cem Uzan, iktidarın seçimlerle gitmeyeceğini öne sürerek, "Soteledikleri paraların da nerede olduğunu biliyorum" dedi.

Fransa’dan Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç’ın sorularını yanıtlayan Cem Uzan, özetle şunları söyledi:

- Türkiye’ye dönmeniz için ne gerekiyor?

Çok basit, uyduruk hâkimlerin, karı-koca mahkemelerinin verdiği mahkûmiyetler var. Bunların toplamı aşağı yukarı 42 sene. Ben Türkiye’den çıktığımda hayatımın tehdit altında olduğu bana söylenmişti. Ondan sonra dönmeyeyim diye mahkûmiyet kararları uyduruldu. Bu kararlar yürürlükte olduğu sürece Türkiye’ye dönmem mümkün değil. Kararlar kaldırıldığında muhakkak döneceğim.

 ‘FETÖ İKTİDARIN TETİKÇİSİYDİ’

- Sizi FETÖ’nün tasfiye ettiğini mi düşünüyorsunuz?

Ben FETÖ’yü daha yeni yeni detaylı kavrıyorum. FETÖ kendine göre bir organizma ama ondan faydalanan da bir AKP var. İktidar FETÖ’yü kendi tetikçisi olarak kullandı. İktidar iş, siyaset ve yargı ayağında FETÖ’yü ilk kez benim aleyhime kullandı. Benden sonra da çeşitli kumpas ve davalarla devam etti. İktidardaki kişi herkesi her an kullanıyor. Sadece ve sadece iktidarını devam ettirmek için.

‘KİMSEYE 1 LİRA BORCUM YOK’

- İsminiz dolandırıcılıkla, kara para aklamakla, zimmet davalarıyla anılıyor. İnsanların sizin hakkınızda güvensizliği var mı?

Beni tanıyan, iş yapmış olan herkes bilir ki ben sözünün eri bir insanımdır. Kimseye de 1 lira borcum yok. Kimse de Cem Uzan mağduruyum diyemez. Bu söylentiler algı operasyonu. İnsanların bana karşı bir güvensizliği yok. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Ben ve aile fertlerim Türkiye’ye inanılmaz hizmetler verdik. Bunu kimse tartışamaz. Açıp televizyonda 80-180 kanal seyrediyorsanız bu benim sayemde... Bunun gibi çok fazla örneği Türkiye’ye getirmiş olan bir aile daha fazla kendini ispat etmek mecburiyetinde değil. 

- Ekonomik olarak eskisi gibi rahat mısınız?

Bir eksiğim yok, Fransa’da rahat yaşıyorum. Önemli olan nerede ne şekilde yaşadığınız. Ben her yerde yaşarım ama hiçbir zaman Türkiye’deki gibi mutlu olmam. Çünkü ben Anadoluyum.

‘MİT GÖREVLİSİNİ EVİMDEN KOVDUM’

- Orada bir tehditle karşılaşıyor musunuz? Korumanız var mı?

Var tabii ki. 2017 yılında evime zorla girdiler. Ailemle yaz tatilindeyken Paris’te evimin kapılarını kırıp girdiler. Haber alıp geldim. Ertesi gün tekrar geldiler. Gelenler MİT görevlisiydi. Evimden iki MİT görevlisini ağır sözlerle kovdum. Ben evde olsaydım alnıma mı sıkacaklardı bilmiyorum.

- İktidar ve muhalefette gördüğünüz eksiklikler neler?

CHP’nin 2014’te Cumhurbaşkanı adayı isminin zorla hatırlandığı Eklemeddin İhsanoğlu’ydu. Bu muhalefetin yetersizliğidir. Muharrem İnce de yetersizliktir. Muharrem Bey, aday gösterilmeyi kabul etmişsin, koşmuşsun, etmişsin olmamış, otur oturduğun yerde. İktidar kısaca hırsız. Çaldı, soydu ama artık ne çalacak ne satacak mal kaldı.

- Partiniz seçime girmeye hak kazandı. Erken seçim veya olağan seçimde partiniz nasıl bir kampanya yürütecek?

Sizce Türkiye’de seçim olacak mı? 2019 yerel seçimlerinde İstanbul’da iki seçim yapıldı. Kaybettiler tekrar seçime gittiler bir daha kaybettiler. Bugün bütün araştırma sonuçları iktidarın koalisyonla bile yüzde 40’ı bulma ihtimali yok. Bunu herkes biliyorsa iktidar da biliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybedeceği bir seçime gider mi? Gitmez. 2023’te 5 sene doluyor. O gün seçim olmadığını varsayın. Bir kararname yayımlarlar, iki sene ertelerler... İtiraz merciiniz neresi? Belediye seçimlerini iptal ettiren Yüksek Secim Kurulu mu? Bu tarz iktidarlar seçimle gelir, seçimle gitmezler. Nasıl gideceklerine dair bir bilgim yok. Ama seçimle gideceklerine inanmıyorum.

‘TÜRKİYE’NİN YERİ AB’

- Peki siz ne vaat ediyorsunuz?

Genç Parti’nin en önemli ve tek vaadi AB. Türkiye’nin Batıya, AB’ye dönmesi lazım. Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyetler odur. Muasır medeniyet Arabistan değildir. Bu çerçevede AB’ye üye olabilmek için ilk önce lisan bilen bir Cumhurbaşkanının olması lazım. Cumhurbaşkanı 18 senedir orada ama tek kelime bilmiyor. Öğrenemez çünkü o buna kapalı. Türkiye AB’ye girer. Hukuk, ekonomi, üretim, ticaret, turizm ne istiyorsak bunların standardı AB’dir. Gençlerimizin yüzde 70’i kapılar açılsa Avrupa’ya gider. Gitmemesi için o şartları buraya getirmemiz gerekiyor. Ben Türkiye’yi batıya çevireceğim. Diğer tarafta gidecek bir yerimiz yok. Türkiye’nin yeri batıdır. 

ÇALINAN 130 MİLYAR DOLAR NEREDE BİLİYORUM

- Partiniz herhangi bir ittifaka dahil olacak mı?

İttifak izdivaç gibidir. İki tarafın da istemesi lazım. Benim Atatürkçü düşüncem ve duruşum nerede olabileceğimizi gösteriyor. Ama seçim olmayan yerde ittifakı konuşmak çok erken. Bakın Türkiye iflas etti. Damat şimdi nerede? İnsanların cebinden çaldıkları 130 milyar nerede? Ben onların soteledikleri paraların nerede olduğunu da biliyorum. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’nu, Akşener’i, Karamollaoğlu’nu, Demirtaş’ı takdir ediyorum. Onlar bu ülkenin kıymetleri. Davutoğlu ve Babacan’a gelince onlar AKP artıkları. Emekli olsunlar gitsinler köşelerine. Bugün Türkiye’nin yarım trilyon dolar borcu varsa, hepsinin altında Babacan’ın imzası var. Türkiye’de bulunan milyonlarca Suriyeli’nin müsebbibi de Davutoğlu’dur.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.12.2020 08:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol