'BUNU DUYUNCA ÜRKÜYORLAR...'

"Günümüz Müslümanlarının birçoğu bu sözü duyunca acayip bir ürperti söz konusu oluyor..."

22 Ağustos 2015 Cumartesi 02:28
'BUNU DUYUNCA ÜRKÜYORLAR...'
Hocam sol düşüncenin kavramlarını biliyoruz emek, adalet, eşitlik, paylaşım.. Oysa Kur'an'a hatta diğer dinlere baktığımızda da kavramların birbirine zıt olmadığını, hatta örtüştüğünğ görüyoruz. Özellikle ülkemizde bu kavramlar görünürde kabul edilse bile sol argüman denilerek neden dışlanıyor?


" Bunun birkaç sebebi var. Birincisi Kur’an’ı iyi okumuyorlar. Kur’an’ı okuduklarında, bunların kitapta geçen kavramlar olduğunu, Peygamberlerin hayatında önemli bir yere ait olduğunu görecekler. Hz. Peygamber bir adamla tokalaşıyor ve adamın elindeki nasırlar eline batıyor. Peygamberimiz o adama “ne iş yapıyorsun” diyor. Adam da “tarlalarda ailemi geçindirmek için çalışıyorum” diye cevap veriyor. Peygamberimiz adamın elini tutup önce öpüyor, sonra yukarı kaldırıp “cehennem ateşi bu ele asla dokunmayacak” diyor. Peygamberimiz burada emeğin ne denli önemli olduğuna vurgu yapıyor. Emeğin hakkı birinci derecede önemlidir. Namazdan bile önemlidir. Ritüellerin tamamından önemlidir. Necm Sûresi’nde emek; “Musa’nın ve İbrahim’in sahifelerinden beri söylenen şuydu, İnsan için emeğinden başkası yoktur.” biçiminde anlatılmıştır. Kalem Sûresi 14 ve 15. âyetler de “Mal ve oğullar sahibi diye karşısında âyetlerimiz okunurken, onlar eskilerin masalları der” şeklindedir. “Mal ve oğullar sahibi” tabiri tıpkı “bahçe sahipleri” tabiri gibi devrin servet sahibi kimseleri için Kur’an’ın kullandığı bir tabirdir. Müşriklerin “eskilerin masalı” dediği şey Allah inancı değildi. Ahiret inancı ya da kıssalar da değildi. Eskilerin masalı diye nitelendirilen şey adalet, emek, hak, eşitlik talebi idi. Bunlar olacak işler değil demeye getiriyorlardı.
Bu kavramlar Müslümanlardan sol dünyaya geçmiş durumda. Sen, dinin ana kavramlarını terk edersen, Allah da boşluğu doldurur. Marksizm’den önceki çağlarda, dinlerin hâkim olduğu çağlarda, bu mücadele hep peygamberlerin mücadelesiydi. Bunu böyle okumadığınız zaman göremiyorsunuz. Emek, adalet ve eşitlikten bahsettim. Kur’an’da bunları görebilmek için, bu gözle bakabilmek gerekir.

Günümüz Müslümanlarının birçoğunda eşitlik deyince bir ürperti söz konusudur. Bunun solculuk olduğunu, solculuğa ait bir kavram olduğunu zannediyorlar. Hâlbuki sol, bunu dinlerden; Kur’an’dan, İncil’den, Tevrat’tan almıştır. Şimdi Mekke’deki mücadele aslında bir adalet ve eşitlik mücadelesidir. Eşitlikten müşrikler korkar. Hz. Peygamber’e Ebu Cehil gelir ve der ki: “Senin dinine girdiğimde bana ne var?” Hz. Peygamber de şöyle cevap verir: “Şu yanımda oturan siyah yüzlü Bilal’e ne varsa, sana da o var”. Buna karşılık Ebu Cehil’de “Öyle din olmaz olsun” der ve çekip gider. Yani adam “ben kölem olan birisiyle aynı yerde oturamam” diyor. Onlara göre yoksulla, fakirle, özürlüyle, kadınla, cariyeyle aynı mecliste oturmak uğursuzluk getirir. Allah, onları da fakir eder, uğursuzluk onlara da bulaşır şeklinde saçma bir anlayışa sahipler. Güçsüz insanları insan yerine koymuyorlar. Hz. Peygamber çıkıp da “fekku rakabetin (kölelere özgürlük)” deyince; “yanlarınızdakiyle eşit hale geleceksiniz, bunun için niye vermiyorsunuz” deyince; Nahl Sûresi’nin 71. âyeti olan “Allah yeryüzündeki rızık ve rızık kaynaklarını insanlar eşit bir şekilde kullansın diye yarattı” deyince bunlar çılgına döndü. Günümüzde de böyle değil mi? Aynı düşünce yapısındaki servet sahiplerine gidip, aynı şeyleri söyleyin rahatsız olacaklar. Bir defa Hacc, tamamen eşitlik ritüelidir. Namaz’daki saf düzeni tamamen eşitliği öğretir. Bir Müslüman eşitlikten nasıl rahatsız olabilir? Eşitsizlikten rahatsız olan bir adam zihnine Âdem fikrini, Allah’ın yaratma fikrini yeterince sokmamıştır. İstediğin kadar malın mülkün olsun, İstediğin kadar profesör ol, istediğin kadar kitap yaz, istediğin kadar âlim ol, istediğin kadar yetenekli ol; on beş tane dil bil, bir çobanla, herhangi bir insanla, öldüğünde mezarın altında böceklere yem olup aynı muameleye tabi tutuluyor musun, tutulmuyor musun? Böcekler senin beynini “dahi” diye yemiyor mu? Ayrıcalık mı oluyor, ne oluyor?"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.08.2015 12:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
metin çetin 2015-08-23 02:02:29

Hocam keşke herkez bizler gibi hakikatı kabul edip FAŞİST zihniyetin den kurtulsa sevginin dünya anahtari olduğunu ALLAH a giden yol olduğunu gorseler dünya nın CENNET olduğunu görecekler.
Hocam sizi saygı ile SELAMLIYORUM

Avatar
Mehmet sayer 2015-08-23 13:28:42

Kur an her dilden okunabilir, bir beis yoktur. Allah kitabı yol göstericidir. Ezber için degil anlamak içindir. Eliaçık hakikatleri açıkladığı halde karşı çıkan abdestli kesimin bir kısmına bakın ucu kendisine ve nefsine hırsına kibrine dokunur kabullenemez.

Avatar
Metin yavuz 2015-08-23 02:52:47

Ürksünler ürksünlerki tövbe etsinler. Biz inananlar, Yüce Allah,ın dergahında kur,an gerçeklerini anlatmaya eşitliği öğretmeye devam edeceğiz. iyiki varsınız bizlere çok büyük yardımcı oldunuz. Allah,ım razı olsun sizden ihsan eliaçik abim.

Avatar
ömer ozdemir 2015-08-23 07:58:49

Sayın hocam, solculuktan nefret edenlere dikkat edin! çoğunlukla abdestli kapitaliststlerdir.onların derdi îslam değil, onların derdi parayı,makamı,şöhreti,ve gücü ele geçirmektir. bunu yapmak îslam dinini araç olarak kullanmaktan imtina etmiyorlar.tarih boyunca emperyalistl ve kapitalistler dinı araç olarak kullanmışlardir.

Avatar
Mustafa Ceyhan 2015-08-23 10:21:12

O hadisin uydurma olduğunu sen de biliyorsun Eliaçık. Ahkaf, 9 ayetini hatırlatırım.

Avatar
Ali 2015-08-23 11:08:07

Peki bu düşüncelerde olan solcular neden ezanları Türkçe okutup ve sadece işlerine gelen yeri Türkçe işlerine gelmeyen yerleri Arapça okutturmaya Teşebbüs ediyorlar

Avatar
gulcan gozuacik 2015-08-23 11:09:34

Sevgi ve merhameti sonsuz Allah,ın adiyla Vahiy nedir Dogan yildiz Necm- dile gelsin!Arkadasiniz ne şasirtildi ne de aldatildi.Ne de kendi heva ve hesiyle konusuyor. O, indirilmis bir vahiyden baska bir sey degildir.