" BUGÜN BİR PEYGAMBER GELSEYDİ İLK BUNU SORARDI"

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, " Eğer Allah yeryüzüne bugün bir Peygamber gönderseydi soracağı ilk soru şu olurdu" dedi.

14 Mart 2014 Cuma 10:51
Bugün Birleşmiş Milletler'in verilerine göre yeryüzünde 1 milyar insanın sokaklarda aç dolaştığını belirten Eliaçık hoca, " Allah bugün peygamber gönderse ilk ve esas mesele olarak yine buradan başlayacaktı. ' 1 milyar insan hangi suçundan dolayı aç?' diye soracaktı. 'Tevhid ve şirk bununla ilgili değilse nedir? Özellikle ilk 23 sure başta olmak üzere tüm Kur’an’ın mülke bakışı bunun apaçık kanıtıdır. Sürekli olarak verme (infak) emrediliyor, biriktirme, yığma (kenz) yeriliyor. Kur’an’ın tek bir yerinde bile mülk biriktirmenin övüldüğünü görmedim. Dinin teorik içeriğinde bir sorun yok. Öyleyse hal-i pür melalimiz şu: Bu Kitap ezberlenerek, aynlar patlatılarak mehcur bırakıldı! Duvarlara asılarak, tapınaklarda inletilerek, duvarlara, sütunlara, mezar taşlarına okunarak terk edildi. Kitabın ilk ve esas konusu olan mülk meselesi neredeyse bütün dini guruplar, cemaatler, mezhepler, tarikatlar tarafından unutuldu, yok hükmünde sayıldı. Hala öyle… Onun için ta Ebuzer’den beridir fena bozulmaktalar… Gayet sevimsiz, sıkıcı ve çuvaldız gibi içe batıcı bulmaktalar" dedi.

KUR'AN DA SİZİ TERKEDER...
"Eğer siz Kuran'ı terk ederseniz o da sizi terk eder" diyen Eliaçık hoca, sözlerini şöyle noktaladı: " Eh, siz Kitap’ı terk ederseniz o da sizi terk eder! Bakınız, cennetle müjdelenen on sahabe içinde ilk üçü hariç (hepsi toprak ağası oldu. Öldüklerinde geride en küçüğünün binlerce dinar mülkü vardı. Sadece birisine 700 köyden haraç geliyordu. Din-u devlet faaliyetinin sonucu böyle mi olmalıydı? Nasıl Harun gelip Karun oldular? Neden Peygamberimiz olmadı, Ebubekr, Ömer, Ali olmadı da onlar oldu? Öteden beri hep merak ederim neden cennetle müjdelenen on sahabe içinde tek bir yoksul sahabe yok? Ebuzer nerede? Ammar? Bilal nerede? Demek ki en önce din-u devlet tefessüh etti, mülk-i millet bozuldu! İslam işte ilk buradan yıkıldı! Mülkten kaybettik ilk mülkten!" (Islam'ı Yıkan 3 Sey)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.03.2014 10:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
mecit ateź 2014-03-14 21:25:15

Hocam sizi seviyoruz siyasette uzak doğru tarafsız yorumlarınızı insanlara aydinlık bir yol güsteriyorsunuz çok sağolun hocam

Avatar
[email protected] 2014-03-14 20:24:27

hocam düşüncelerinizi beğeniyorum insanliğa katkilarinizin olduğuna inanıyorum.islam kardşliği demiyorum islam kardeşliği ayağina yatanlarin hali ortada kardeşlik adina mali gtürdüler,toplumdan da yalanlarina biat etmelerini istiyorlar,zaten islam toplumu da böyle şeylere müsait,inşallah sizlerin yeni yorumlari islam alemi ne değil tüm insalliğa katki sağliyacakti saygilar

Avatar
Mehmet Aydın 2014-03-15 16:09:03

Bana ilginç geldi. Bu on sahabenin cennetle muştulandığını kim haber vermiş?