'BU ÜÇÜ BİR ADAMDA VARSA ONDAN HAYIR GELMEZ'

Eliaçık hoca, 'Bu üçünü yapan birinden de hayır gelmez" dedi. Peki o üç şey ne?

10 Nisan 2015 Cuma 22:26
'BU ÜÇÜ BİR ADAMDA VARSA ONDAN HAYIR GELMEZ'

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, günümüzde kafir tanımının yanlış yapıldığını belirterek, "Kuran, Allah'a inanmayana kafir demiyor. Kuran, gerçeği inkar edip, üzerini örten ve kibirlenenleri kafir olarak bize bildiriyor" dedi. 

 Eliaçık hoca, Kuran'a göre kafirlerin bildiği herhangi bir gerçeği başkasına dayattığını, hakikatin üzerini örttüğünü, gerçeği kabullenmeye yanaşmadığını söyledi. Bu anlayışi etrafında insanların çoğunun küfür içinde olduğunu belirten Eliaçık hoca, " Kuran, insanların çoğu küfürdedir diyor. İnsanların çoğu gerçeği görmez, görse dahi kabul etmez. Bir de üzerini örter. Şeytan ne yaptı? Diretti, büyüklendi ve kafirlerden oldu. Kafirliğin sebebi Allah yok demek değildir. Allah yok, Kuran yok demek kafirlik değildir. Kuran buna kafir demiyor. Mesela gerçeği görüyor, hangi gerçek olursa olsun fakat bunu kabul etmiyor ve üzerini örtüyor ki bu en küçük bir gerçek de olabilir. Diyelim bir adamın foyası ortaya çıktı, yalanı ortaya çıktı ama o yine de bunu kabul etmiyor. Çünkü ederse küçük duruma düşecek. Sırf insanlara bunu dedirtmemek için gerçeği kabul etmiyor. İşte kafirlik budur" dedi.

BU ÜÇÜ BİR ADAMDA VARSA ONDAN HAYIR GELMEZ
En azılı kafirlerin hayatlarında birkez dahi özürdilememiş olanlar olduğunu vurgulayan Eliaçık hoca, " Eğer bir adam hayatında hiç özürdilememişse o en azılı kafirdir. Birinin kalbini kırabilirsin oysa. Özürdilemeyerek ben asla yanlış yapmam demiş oluyorsun. Peygamber diyor ki ben günde 70 kez istiğfarda bulunurum. Bazıları bunu eline tespih alıp, zikir çekmek olarak algılıyor. Oysa Allah'tan bağışlanma dilerim demektir bu. Yanlış yaptım kusura bakma demektir. Günde 70 defa etrafındaki insanlardan bağışlanma ve özürdileme isteyen biridir Peygamberimiz. Çünkü gerçeği hemen görüyor. Yanlış yaptın dendiğinde evet doğru diyor. Kafir ve inatçı kişi bunu asla kibrine yediremez. Eski firavunlukta şöyle bir şey vardı. Büyüklenme yani kibir. Kuran buna kafir diyor işte. En büyük günah kibirdir. Çünkü Adem'e karşı şeytan secde etmemiştir. Bu kibir içimizdedir. Şeytan kibir halinde içimizdedir. İkincisi de hasettir yani kıskançlıktır. Çünkü şeytan Adem'i kıskanmıştır. Onun yolunun üstüne oturarak insanları yoldan çıkaracağını söylemiştir. Kuran'a göre kibir ve haset en büyük günahtır. Üçüncüsü de yalandır. Bu üçü bir adamda varsa ondan hayır gelmez" diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.04.2015 09:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Huseyin yesil 2015-04-11 15:51:14

Hocam selam. Bu konuda benimde diyeceklerim var. Musluman gecinen toplumlar taa peygamberimizin sagliginda bile insanca yasamaya itiraz etmislerdir iyi bir halk insanca yasamaya neden itiraz eder anlasilmasi mumkun degil. Sosyalizmin dahi teorisi kuranin emretdiginden degisik degil kuranin emrirleri tavsiyelerini yer yuzunde hiçbir canlinin karsi cikmasi mumkun degil itirazlar sunnilige sunniligi din diye millete yutturdular karsi cikis aslinda islama degil sunnilige ben almanlarla konusuyorum kuranin insanlara tavsiyesini kimse itiraz etmiyor itiraz anlatilanlara yalanlara insanlar ben aleviyim ben sunniyim gibi konusuyor peygamberin ummeti olan yok bu sunni inanis peygamberin erin sulalesini yok ettiler ayni tavsanin etinden suyundan tuyunde faydalandigi gibi hem yok et hem kustahca sakali serif hirkayi serif gibi hep soygun sunniligin din olmadigini anlatin lutfen insanlar hipnoz olmus gibiler ibadeti dahi ezber uzerine yapiyorlar niye ne için yaptiklarinin farkinda degiller fugurleri ezberle yat kalk bitti tovbe oldugunun farkinda degiller ozunu dara cekmek nefsinin ne durumda oldugunun kontrolu yapmak anlamina geldigini bilmiyorlar iki namaz arasi her turlu serefsizlik sanki mubah tovbe dedinmi temizsiniz :))

Avatar
Bahattin Arslan 2015-04-13 15:15:01

Slmk Hocam zaten bizler KURAN anlasaydik sözüm ona benim gibi MÜSLÜMANLAR bu hale gelmezdik kardes kardesi bogazliyor neyazik

Avatar
hasan kuran 2015-04-11 16:33:04

Sayin hocam; yazilarinizi okuyor, begeniyorum. Cok sagololnuz. Insanda aranan o uc şık her kese nasip olmuyor.

Avatar
belma sezgin 2015-04-11 16:49:31

Ah....hocam..gunumuzde bu dediklerinizi uygulayan varmi...inanin yok...biraz okusalardi...keske...iyiki varsiniz....

Avatar
erhan sürmeli 2015-04-11 19:57:57

acaba bu sayılanlar iricepte va mı..????

Avatar
gulcan gozuacik 2015-04-11 20:40:55

Gunumuzde kibir ,kıskanc ve yalanci okadar cok varki kime guvenecegimizi bilemiyoruz.bu gunlerde basimda boyle bir durum var

Avatar
nadir öztürk 2015-04-11 21:27:59

i̇nsanların çoğu gerçeği görmez, görse dahi kabul etmez. bir de üzerini örter.
peki çoğunluğun verdiği oylarla yönetilmek ağır gelmiyor mu.
nasıl kabullenebiliyorsunuz?

Avatar
celalettin dağ 2015-04-11 23:23:13

Hocam iyiki varsınız sizde olmasaydı nız kim teselli edecekti beni