ATAMIZDAN MÜKEMMEL NASİHATLAR!

Referandum sonucu her ne olursa olsun ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün günümüze ışık tutan sözlerini yeniden hatırlamakta fayda var!

17 Nisan 2017 Pazartesi 01:21
ATAMIZDAN MÜKEMMEL NASİHATLAR!

İşte Atamızın Tarsus Gençlik Yurdu'nda daha cumhuriyet ilan edilmeden önce yaptığı konuşmada gençlere verdiği o müthiş nasihatlar:

"Saygıdeğer gençler, hayat, mücadeleden ibarettir. Bundan dolayı hayatta yalnız iki şey vardır. Galip olmak, mağlûp olmak. Size, Türk gençliğine bıraktığımız vicdani emanet, yalnız ve daima galip olmaktır ve eminim daima galip olacaksınız. Milletin yükselme yolları ve şartları için yapılacak şeylerde, atılacak adımlarda kesinlikle kararsızlık etmeyin. Milleti o yüksek dereceye götürmek için dikilecek engelleri hep birlikte aşacağız. Bunun için beyinlerinize, düşüncelerinize, bilginize, gerekirse bileklerinize, bazularınıza, bacaklarınıza başvuracak, fakat sonuçta mutlaka ve mutlaka o amaca varacağız. Gerek burada ve gerek seyahat ettiğim bütün yerlerde genç arkadaşlarınız, hep sizler gibi hisli, kararlı ve cesurdur. Bundan dolayı şimdiden geleceğin parlak ufuklarını görmekle mutludur. Bu millet sizin gibi evlâtlariyle lâyık olduğu olgunluk derecesini bulacaktır."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.04.2017 03:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol