"ALLAH KUZU GİBİ MELEMİYOR..."

İhsan Eliaçık hoca, " Kur'an bir müzik değildir, saz ya da başka bir enstrünman değildir. Allah bülbül gibi ötmüyor, kuzu gibi melemiyor" dedi.

05 Temmuz 2014 Cumartesi 11:53

 Eliaçık hoca, Yasin Süresi'ni ele aldığı Bana Dinden Bahset programında Türk halkının Kur'an'ın içeriğini merak etmemesini eleştirdi. Eliaçık hoca, özetle şunları söyledi: Bir halkın uyanması için gönderilen, bunun için indirilen Yasin Süresi, bir halkın uyumasına, ne dediğini anlamadan okunup, üfürülmesine vesile kılınıyor. Bundan daha hazin bir durum yok. Kardeşim bari Yasin Suresi'ne bunu yapmayın. Dirileri uyarmak için bu ayetleri gönderdik diyor. 'Diri olanı, yaşayanı uyandırmak için bu Kur'an'ı özellikle de Yasin'i indirdik' diyor ama bu ayetin kendisi yüzde 99 oranında ölülere okunuyor.

Kur'an'ı anlayarak, düşünerek okumak gerekiyor. Anlamadan okuduğunuz hiçbirşey ibadet falan değildir. Tamamen anlamdır olay. Zihninizdeki beyin kıvılcımları titreyecek. Kur'an bir metindir, müzik değildir, saz ya da başka bir enstrünman değildir. Metin bizden anlaşılmayı bekler. Kur'an anlaşılmaya yarar. Yoksa Allah başka yollarla da bize seslenirdi. Cümlelerle sesleniyor. Bülbül gibi ötmüyor, kuzu gibi melemiyor. Bize bir öksüzün vicdanından sesleniyor anlayın diye. Ama maalesef Kur'an'ı sadece yüzde 1'lik kesim anlamak için okuyor. O yüzde 1'de gayrimüslimlerdir bana göre. Millet kitabın içinde ne yazdığını merak etmiyor. Ölülerin arkasından okuyor, üfürüyor, içinde ne yazdığından habersiz. Ayin vari sözler olarak kabul edip, özellikle de Yasin Suresi'ni okuyor."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.07.2014 11:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Yusuf Ustaoğlu 2014-07-05 13:13:00

bu konu ile ilgili ilahiyat bölümü bitirmiş bir din kültürü öğretmeni ile tartıştım.adamın savunduğu:"kuranın ne anlattığını bilmek önemli değil,kuranı arapça okumak önemli farz olan budur". kuranda böylemi yazıyor dedim.evet dedi.lütfen bana o yazan kısmı söyle dedim nerede yazdığını yoksa şüphelerim devam edecek dedim..bakalım umarım bulur kuranı okumak önemli anlamak önemli olmadığını yazan yeri...:(

Avatar
............ ........... 2014-07-05 14:03:36

Eskiden beri kuran:ALlah kelamidir. Turkce okunmaz,tartisilmaz. Arapca okunur derlerdi. Banada mantigima hic uymadi gi gibi dinden uzsklastim. Boyle bir din olamaz cok sacma. Son tanidigim ilahiyatcilar kuran aaciklamalariylada dikkatimi cekmeye basladi

Avatar
Ali Parmaksız 2014-07-05 18:52:41

Arapça bilen biri adama küfür etse o adam Arapça konuşuyor Allah kelamı diye âmin der

Avatar
Perihan Bılut 2014-07-05 12:12:26

Çok haklı ve yerinde olmuş

Avatar
Necip Çetin 2014-07-05 22:19:47

Önemli olan insanlar Kur'an'dan nasıl uzaklaştılar, bu uzaklaşmaya kimler sebep oldu... temel soru bu. Önemli sahabelerden biri olan DEHHÂK ne diyordu: "İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki, hadisler alabildiğine çoğalacak da Kur'an tozlar içinde kalacak ve hiç kimse ona bakmayacak." Hz. Peygamber Kur’ana alternatif bir din kaynağının ortaya çıkmasını engellemek için öyle büyük bir mücadele vermiştir ki, bilen herkes hayretler içinde kalıyor... Bunun ilk adımı olarak da kendi sözlerinin yazılmasına müsade etmemiş, haberi olmadan yazılanları da imha ettirmiştir. Yani bin senedir Müslümanları Peygamberre ait olmayan sözler yönetmiş, Allah kelamı olan Kur’an din kaynaklarından sadece biri olarak konumlandırılmıştır. Hz. Muhammed'in endişesi gerçekleşmiştir. "YARABBİ BENİM ÜMMETİM BU KUR’AN’I TERKEDİLMİŞ OLARAK BIRAKTILAR. " Furkan suresi ayet 30.

Avatar
darkblue 2014-07-05 19:11:13

bu çok doğru gayrimüslimler merak eder de halkımız merak etmez. kulaktan duyduklarını da kurandan zanneder.

Avatar
Gıyas er 2014-07-05 21:37:38

Valla haklısın hocam. Artık Kuran okuyan bir imam görsem hoca anlamıyoruz hepimiz arapça bilmiyoruz her okuduğun ayetten sonra türkçe ya da kürtçe anlamını da aktar diyoruz.çoğu mal mal bakıyor.

Avatar
ilkay şimşek 2014-07-06 03:31:47

Kur`an'ın Turkcesini okuyorum hic bir yerinde arapca okunsun diye bir sart yok, ama indirildigi kavim arap kavmi ve peygamberimiz de arap oldugu icin anlatilmasi ve yayilmasi kolay olsun diye arapca indirildigi vahyediliyor. Kurani anlamanin daha onemli oldugunu gosteren o kadar cok ayet var ki. Kurani insanin kendi dilinde okumasi ve anlamaya calismasi kadar guzel birsey yok.