ALLAH İKİ TÜRLÜ HESAP SORACAK...

Bunca katliam, gözyaşı, soygun, talan, yalan... Peki Allah neden birşey yapmıyor, yoksa yapıyorda insanoğlu mu farkında değil?

04 Ocak 2015 Pazar 23:55
ALLAH İKİ TÜRLÜ HESAP SORACAK...
Hocam Allah neden hesabı din gününe bırakmıştır?
Allah insanları yaptıkları yüzünden hemen cezalandırsaydı yeryüzünde tek bir canlı kalmazdı. 
'Fakat belirlenmiş bir vakte kadar onlara süre tanıyorum. Nihayet gün gelecek o sürede dolacak. Ve o gün herkes yaptıklarının karşılığını görecek diyor Kur'an. Allah süre verdim diyor, süre nedir ömürdür. Herkese sağlık, sıhhat, afiyet vermiş ve bunu kullanın diyor. Bu süre içerisinde canımı sıkan birşeyler yapsanız da size müdahale etmeyeceğim diyor. Çünkü özgürlüğünüze müdahale etmek istemiyorum. Edecek olursam şikayet edersiniz diyor. Dokunmayacağım diyor. Tüm nimetlerimden süreyi iyi kullanan kullanmayan, iyi ya da kötü herkes yararlanacak. Peki bunu neden yapıyor? 

Evet çünkü o sürede insanlar katlediliyor, yaşamını yitiriyor...
Bu süre içerisinde kötü şeyler de oluyor. İnsanlar katlediliyor, kadınlara tecavüz ediliyor, soygunlar yapılıyor, yolsuzluklar yaşanıyor, fesat çıkarıyorlar. Bu süre acılarla geçiyor ve buna rağmen müdahale etmiyor. Neden? Allah süre verdim diyor ya, 'yeryüzünde kan döküp, fesat çıkaracak birini mi yaratacaksın' diye sorulduğunda 'sizin bilmediğinizi ben bilirim' diyor ya acaba bunun nedeni nedir? Ne olabilir? Süre verdim diyor. Herşeyin bir zamanı var diyor. Ben bunu şöyle izah ediyorum. Bence bu yaşananlar insana verilen özgürlük riskine tercih edilmiştir. Özgürlük insanı hayvandan ayıran birşeydir. Yani Allah bir anlamda diyor ki meleklere, 'Evet kan dökecek ve fesat çıkaracak ama ben gitsin ve özgürlüğün ne olduğunu görsün istiyorum'. 

Ama karşılığında hesab mutlaka olacak değil mi?
Tabii zaten şunu da söylüyor hesabı iki yolla soracağım. Bir Allah'a gerçek anlamda inanan kullar eliyle. Zalimlerin karşısında mesajlarımı ileterek, dik durarak vs... Yeryüzünde bu şekilde adaleti gerçekleştireceğim yok onlar da bunu durduramazsa benim huzuruma gelecekler ve o zaman hesap soracağım.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.01.2015 23:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ülkü aktürk 2015-01-05 19:06:02

Allah" Allah ile aldatanların " hesabını dünyada verir inşallah da biz de görelim. Allah adaleti en yüksek olandır

Avatar
whodoom 2015-01-05 21:49:13

Ne diyordu Ecevit: Devletin güvenliği dahi söz konusu olsa, özgürlük ve demokrasiden halklar vaz geçmemelidir...

Avatar
ayşe gürdal 2015-01-05 13:57:34

Dilerim Rabbimden bütün zulümlerin hesabı bu dünyadada sorulur

Avatar
hajan 2015-01-05 13:29:39

Allah ahireti emeği sömürenler içinde yaratti yetmezmi!

Avatar
mehmet 2015-01-05 15:05:29

Hocam en çok da sözde allah ın kelamını bilenler en büyük günahı işliyor zaten bu dökülen kanlar sözde allah için peki bu yapılanlar allah içinse neden allah bunun hesabını sorsun benim görüşüm bu günkü islamiyet geçmişiyle yakından uzaktan alakasi yok bu günkü islamiyet insan düşmanlığı yapıyor

Avatar
ali Kuyucu 2015-01-05 12:47:57

Kabir azabı yoksa bu emeği somurenler huzur içinde yatiyormu

Avatar
Alp 2019-03-16 19:40:40

Şimdi Allah sevdiyi bir kulun hürmetine onun neslinden olan günahkar birini tevbe etmemesine rağmen ahiretde bağışlarsa, haksılık olmazmı. (Tövbe tövbe). Doğru o ne isterse yapar ama...
Yani bizimle bir imam torununun arasında fark apaçık belli. Ona çokca nimetler varken bize yok. Desekki biz namaz kımıyoruz oda kılmıyor yine ona cok verilir. Bizde kılyorsak oda kılıyorsa ha yinede ona çokca bağışlanma. Sefa var bize yok.