'Türkiye 4 Büyük Şok Yaşayacak, Erdoğan Tarihe Geçecek'

Halk enflasyon ve ekonomik krizle mücadele ederken ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada, AKP iktidarının aldığı tek bir önlemin bile işe yaramadığını vurguladı. Yeşilada, " Kış aylarında dört büyük şoka hazırlanın" dedi.

31 Temmuz 2022 Pazar 14:17
'Türkiye 4 Büyük Şok Yaşayacak, Erdoğan Tarihe Geçecek'

Kişisel Youtube kanalında ekonomik duruma yönelik değerlendirmelerde bulunan Yeşilada, bitmek bilmeyen ekonomik krizi 'mükemmel fırtına' olarak tanımladı.

Hükümetin aldığı önlemlerin bir tekinin bile işe yaramadığını belirten Yeşilada, kış aylarında enflasyonun resmi olarak da üç haneleri göreceğini öne sürdü.

Bununla sınırlı kalmayıp gıda enflasyonunun da yüzde 150'leri bulacağını kaydeden Yeşilada, " Bu da sosyal patlamalara yolaçacak. İktidar da bir noktada havlu atmak zorunda kalacak" dedi.

ERDOĞAN TARİHE GEÇECEK

2023 Temmuz ayında Türkiye'nin cari açığının 40 milyar doları bulacağını, böyle devam etmesi halinde Merkez Bankası'nın elinde bulunan 30 milyar dolarlık kısıtlı dövizin de eriyeceğini anlatan Yeşilada, " Bir yandan da COVİD vakaları artıyor. Bu durum kapanmaları da tetikleyebilir ve üretim durabilir. Şirketler de işçi çıkarabilir.

Erdoğan her ne kadar sorumluluğu üstünden atmaya çalışsa da halk gerçekleri görüyor. Erdoğan tarihe, Türkiye'ye 21. yüzyılın en büyük ekonomik krizini yaşatan kişi olarak geçecek” şeklinde konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.08.2022 09:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol