Türk Lirası'nı Sollayan Sollayana...

Türk Lirasının diğer ülke para birimlerine karşın sürekli değer kaybetmesi sosyal medyada en çok konuşulan konuların başında geliyor.

28 Ekim 2020 Çarşamba 14:48
Türk Lirası'nı Sollayan Sollayana...

Bir Twitter kullanıcısı attığı tweetle Türk Lirası ile Batı Afrika ülkelerinden olan Gana'nın yerel para birimi olan Cedi ile karşılaştırdı.

Siyahi vatandaşların Türkiye'de saat satmasına atıfta bulunarak yapılan paylaşım beğeni yağmuruna tutuldu.

1 Gana Cedisi'nin 1,41 Türk Lirası'na denk geldiğini paylaşan kullanıcı, "Abi bak Türkler sokaklarda saat satıyor ama bir kere yanlışlarını görmedik." ifadelerini kullandı. 

ekran-alintisi-20201028140637.jpg

Öte yandan, 1 Papua Yeni Gine Kinası da 2.36 TL değerinde işlem görüyor.

Kullanıcılar, Türk lirasının değerindeki düşüşe ve ekonomideki kötü gidişata tepki gösterdi.

'BİZDEN DAHA İYİSİ VAR MI?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, MHP'nin, "askıda ekmek" kampanyasına muhalefetten eleştirilerin geldiğinin dile getirilmesi üzerine "Her şeyi bizden öğrenmeyin. Türkiye'de böyle bir şey var mı? Bugün evine ekmek götüremeyen diye bir şey Türkiye'de var mı? Buna inanıyor musunuz? Bazı şeyleri siz kendiniz bir çözün. Var mı böyle bir şey? Elhamdülillah, bugün asgari ücretiyle, maaşıyla, her şeyiyle birçok ülkeyi geride bırakmış bir Türkiye var. Büyüme oranına bakıyorsun, şu anda dünyada hamdolsun en iyi noktada olan bir ülkeyiz. IMF'in, OECD'nin ölçeklerine bakıyorsun, en iyi konumda olan ülke konumundayız ama bunlar hesap kitap bilmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.11.2020 19:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol