'Dolar Kuru Artık 30 TL'ye Kadar Durmayacak'

AKP iktidarının dünyanın tam tersi uygulamaları hayata geçirdiği ekonomik politikası enflasyonu ve döviz kurlarına rekorlar kırdırmaya devam ediyor. Ekonomist Selçuk Geçer, " Dolar 30 lirayı görene kadar durmayacak" dedi.

25 Ağustos 2022 Perşembe 07:46
'Dolar Kuru Artık 30 TL'ye Kadar Durmayacak'

Dolar konusundaki öngörüleri ile bilinen Ekonomist Selçuk Geçer, 18 lirayı gördükten sonra doların yeni hedefinin ne olacağına ilişkin açıklamada bulundu. 

Daha önceki tahminlerini revize eden Geçer, doların ateşinin yükselişe geçtiğini vurguladı.

Geçer, " 2021 yılın eylül ayında merkezin faizi 19 puandı. Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayında toplam 500 baz puan indirim yapan Merkez Banası Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayında faizi sabit tuttu. Mayıs ayında da Merkez Bankası faizi sabit bıraktığını açıkladı. Enflasyona endeksli tahvil ve ya süper Bono çıkarılacak açıklamalarından sonra iktidarın Kur Korumalı Mevduat uygulamasından istediği verimi alamadığının anlaşılmasından sonra doların ateşi yeniden yükselişe geçti" dedi.

"DOLAR ARTIK 30 TL OLUNCAYA KADAR YÜKSELECEK"

İktidarın doları artık tutamadığını da kaydeden Geçer, " "Dolar aralık ayında 12 liradan işlem görüyordu. Aralık ayından sonra bugüne kadar yükselen dolar 16 lira 50 kuruşu aştı. Doları artık tutamıyorlar. Dolar 18 lirayı gördükten sonra 30 lira olana kadar yükselmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Selçuk Geçer, önceki günlerde de doların 30-35 bandında kırılma da yaşayabileceğini ve bir anda 1 doların 65-70 TL olabileceğini de belirtmişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.08.2022 07:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol