BU TÜRKİYE'DE KALMAZ!

Hükümetin Meclis’teki son dakika önergesiyle yetkilerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçirdiği TMMOB’dan düzenlemeye çok sert tepki geldi.

10 Temmuz 2013 Çarşamba 16:33
BU TÜRKİYE'DE KALMAZ!

 onuya ilişkin Oda yönetiminden ilk açıklama TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı’dan geldi.

Soğancı, “ Mecliste apar topar çıkarılan bu yasanın okunmasını bekliyoruz. Neyi kabul ettiklerini ya da yasalaştırdıklarını bile bilmiyoruz.  Ama bu andan sonra şunu söyleyebilirim Hükümetin başındaki parti artık bir torba partisidir. Ve bu torbadan kimin başına ne çıkacağı belli olmaz” dedi.

KENDİLERİYLE ÇELİŞTİLER
TMMOB Mimarlar Odası Başkanı ve Taksim Platformu Üyesi Eyüp Muhçu da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’la şubat ayında yaptıkları toplantıyı hatırlatarak, "O toplantıda bize yasa olarak bu düzenlemeyi çıkarmaktan vazgeçtiklerini söylemişlerdi" dedi. Muhçu,  şöyle konuştu:

Bir yasa çalışmasının kesinlikte söz konusu olmayacağını söylemişlerdi. Biz de Sayın bakanın açıklamalarını paylaşmıştık. Biz toplantıda yapılan devlet kimliği ve saygınlığı çerçevesinde değerlendirmiştik. Fakat gelinen aşamada bu sözler çiğnendi, kendileriyle çeliştiler. Yeni düzenlemede odalarla bir görüşme olmamıştır. Dün milletvekilleri çekincelerini dile getirmelerini rağmen yasayı çıkarmakta sakınca görmediler. Şimdi yeniden daha kapsamlı daha büyük kampanya için çalışmaları başlattık. Yurt çapında imza kampanyaları forumlar ve bilgilendirme çalışmaları yapacağız. Bütün siyasi partilerle kurum ve kuruluşlarla iletişime geçilecek. Yapılan düzenlemenin nitelikleri aktarılacak. Grubu bulunan partiler ziyaret edilerek torba yasanın Anayasa Mahkemesi’ne götürülerek iptali için girişimde bulunulacak. Sadece Türkiye’de değil dünyadaki mimarlık mühendislikle ilgili meslek örgütleriyle dayanışma içinde sürecin durdurulması için çaba içinde olacağız.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.07.2013 16:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol