Fenerbahçe'nin Borcunu Açıkladı!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FB TV'de 'Camiaya Sesleniş' programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sarı lacivertlilerin mali tablosunu tek tek açıklayan Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün borcunun 31 Mayıs 2018 itibarıyla 621 milyon Euro (3.2 milyar TL) olduğunu açıkladı.

25 Temmuz 2018 Çarşamba 02:39
Fenerbahçe'nin Borcunu Açıkladı!

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, son günlerde merak edilen bir çok konuya açıklık getirdi. Fenerbahçe TV’de canlı yayına katılan Koç, yaklaşık 3 saat süren programda birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

İŞTE ALİ KOÇ’UN AÇIKLAMALARI:

”Camiaya Sesleniş adıyla yaptığımız programın devamı ayda bir veya en geç iki ayda bir yapılacaktır. Geçen sürede son toplantıdan itibaren konuşulanları paylaşacağız.”

“Fenerbahçe tarihi bir seçim yaşayacak demiştik. Katılım oranlarıyla, sandık sayısıyla, statta yapılmasıyla ve rekabetçi geçecek olmasıyla. Fenerbahçe camiasının sadece Fenerbahçe’yi sevenlere değil Türkiye’nin büyük bir kısmına hitap ettiği bir seçim süreci oldu.”

“Seçimdeki fark, camianın aslında ciddi bir felsefe değişikliğine duyduğu arzuyu gösteriyordu. Bunu çok önemli buluyorum. 20 yıldır süregelen bir lider, başkanlık, olumsuz olumsuz çok şeyler söyleyebiliriz ama Fenerbahçe camiası değişiklik istiyordu.”

“Bu değişimin ihtiyaç olduğunu ve Fenerbahçe’nin bu çağın gerekleriyle yönetilmesi gerektiğini söylemiştik. Baştan aşağı bir felsefe değişikliğinden bahsediyoruz.”

“Doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Sadece Fenerbahçe değil, Türk futbolunun içinde bulunduğu durum mali olarak sürdürülemez bir durum. Günü kurtarma yaklaşımıyla sürdürülemez. Biz, toz pembe bir dünya beklemiyorduk. İyi olmadığını bilerek bu göreve talip olduk.”

”Haciz tehditleri gelmeye başladı. Sportif faaliyetlerde pek çok branşta ödemeler yapılmadığını gördük. Bankalar kapımıza geldi. Pek çok sorunla karşı karşıya kaldık. Dediğim gibi toz pembe dünya beklemiyorduk ama bu kadarını da beklemiyorduk.”

“Camiamızın bize ses verdiğimizi ve beklentilerimizi karşıladıklarını görüyoruz. İnşallah sizlere layık olacağız ve sizler de bize inanmaya devam edeceksiniz. Bir seferberliğe girmezsek içinden çıkamayız dedik. Umarım seferberlik diğer kulüplerimize de örnek olur”

Bunlar sadece Futbol A.Ş.’nin rakamları. Bu rakamlara dernek rakamlarını da eklediğiniz zaman rakamlar çok daha olumsuz istikamette gidiyor. Burada denetçi görüşüne de yer verilmemiştir. Borca batık bir durumla karşı karşıyayız.”

”Borç durumunun 400 milyon Euro olduğu söyleniyordu. Bizim 31 Mayıs 2018 itibarıyla toplam borcumuz 621 milyon Euro (3.2 milyar TL). 3,2 milyar TL’lik borcun 2,2 milyar TL’si kısa vadeli. Yani bu borcun bir yıl içinde ödenmesi gerekiyor.”

”Bizden önceki yönetim 400 milyon euro borcumuz olduğunu ifade ediyordu. Ortada %54’lük bir fark var. Borçlara daha derinlemesine bakarsak, 2,2 milyar TL’lik bir yılda ödenmesi gereken borcun, 820 milyon TL’lik kısmı Haziran – Eylül ayları arasında ödenmesi gerekiyordu. Ürkütücü değil mi?”

Piyasa değerimiz en fazla 195 milyon euroya çıkmış (2015/2016 sezonu) ancak 13 yıl önce 90 milyon euro olan piyasa değerimiz 13 yıl sonunda 60 milyon euroya inmiş ve bu süreçte 286 milyon euro zarar etmişiz. Stadımızda 48 bin 30 koltuk var, kontenjanları düştüğümüz zaman satılabilir bilet sayımız 40 bin 444. Biz 38 bin 716 kombine sattık. 1728 satılabilir bilet kaldı, 1489 tanesi öğrenci tribününde, öğrenci tribününü çok önemsiyoruz, hala biletlerimiz var burada. Tüm bunların dışında tüm statta satabileceğimiz 239 adet koltuk kalmıştır. Ne bir transfer yaptık, ne bir başarı var ama zaman zaman geceden kuyruğa girip bunu başaran taraftarımıza çok çok teşekkür ediyorum bir kez daha.

– En kısa zamanda ligin ilk haftalarından birinde öğrenci tribününde yönetim kurulumuz olarak maç izleyeceğiz. Öğrenci tribününün üzerindeki 100-110 kişilik bir grubun öğrenci tribününü tehdit ettiği konusunda öğrenciler bize geldiler. Bu konuyu çok önemsiyorum. Bu kesinlikle devam etmeyecektir, bilmelerini istiyorum. Biz örnek kulüp olup yenilikler getirmek istiyoruz. Geçen yıl ilk 5 günde 20 bin 20 forma satmışken bugün ilk 5 günde 41 bin 44 forma sattık. Ayrıca üç ayrı iş insanımızdan 20 binlik siparişimiz var ancak dahil etmedik, henüz faturaları kesmedik, oraya 61 bin de diyebilirsiniz. Bileklik satışlarında da %500’lük bir artışımız olmuş.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
United Loan Service 2019-06-13 15:55:20

Iyi günler

Stres ve hizli onay olmadan kisisel ve is ya da Yatirim fonlarina ihtiyaciniz var mi? Evetse, bugün bizimle iletisime geçin, çünkü su anda% 2 oranindaki süper faizli krediler sunuyoruz.

Finansmanimiz güvende ve güvende. Müsterilerimizin mutlulugu gücümüzdür. 5.000,00 - 100.000.000.00 Euro arasindaki krediler. simdi mevcut, Isletme, Kisisel, Ev, Seyahat ve Ögrenci Kredileri.

Ilgili taraflar daha fazla bilgi için e-posta yoluyla sirketle iletisim kurmalidir: Lender E-posta: [email protected]
Alacaklinin adi: Steve Money