ÜNLÜ OYUNCU ÖLÜM ORUCUNDA...

Halit Ergenç’in eski eşi Gizem Soysaldı nihayet ortaya çıktı.

03 Nisan 2012 Salı 09:49
ÜNLÜ OYUNCU ÖLÜM ORUCUNDA...

 Gizem Soysaldı, ‘Hayata Dönüş’ operasyonundan önce ölüm orucuna başlayan ve ardından korsakoff hastası olan bir mahkumu canlandırmak için kamera karşısına geçti

* Halit Ergenç’in eski eşi Gizem Soysaldı nihayet ortaya çıktı. Bir süre tiyatroda oyunculuk yapan, ardından yemek programı sunan Soysaldı, ‘Sonsuz Bir Gün’ filmi için kamera karşısına geçti. 
* Yönetmenliğini Hüseyin Karabey’in yaptığı filmde Soysaldı, cezaevinde ölüm orucuna başlayan ve zorla müdahale sonucu korsakoff hastası olan bir kadını canlandıriyor.
* F tipi cezaevleriyle ilgili olan ‘Sonsuz Bir Gün’ün kendisi için sıra dışı bir deneyim olduğunu söyleyen Soysaldı, “Filmde F tipini protesto için ölüm orucuna başlayan ve müdahale sonucu korsakoff hastası olan genç bir kadını canlandırıyorum. 
* Tek kişilik hücrede kalıyor ve son dört yılını hatırlamıyor. Her geçen gün yeniden öğreniyor. Filme hazırlanırken ölüm oruçlarını, 19 Aralık operasyonunu ve korsakoff hastalığını araştırdım” dedi. 
KORSAKOFF SENDROMU NEDİR?
Organik ve inorganik maddelerle zehirlenme sonucu görülen bir zihinsel bozukluktur. Özellikleri, yakın geçmişteki olayları tam anımsamamak, olmamış durumları varmış gibi anlatmak, zaman, kavram bozukluklarıdır.

Milliyet





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol