RÖNTGEN FİLMLERİ AÇIK ARTIRMADA

Aralarında Marilyn Monroe'nun röntgen filmlerinin de bulunduğu, ünlü sanatçılara ait birçok kişisel eşya Hollywood’daki bir müzayede evinde düzenlenen açık arttırmada alıcı buldu.

13 Kasım 2013 Çarşamba 10:30
RÖNTGEN FİLMLERİ AÇIK ARTIRMADA

 Artık hayatta olmasa da Marilyn Monroe hâlâ dünyanın en çok konuşulan sanatçılarından biri.

Efsane aktristin röntgen filmleri, kıyafetleri ve fotoğraflarından oluşan özel eşyaları Hollywood’da yapılan açık arttırmada büyük ilgi gördü. Marilyn Monroe'ya ait röntgen filmleri, 1962 yılında yaşama veda eden sanatçının hayatına ait ilginç detayları gözler önüne seriyor.

"Julien's Auctions" müzayede evi her şeyden önce, bu belgelerden sanatçının çene bölgesine estetik yaptırdığının anlaşıldığını bildirdi. Tıbbi belgelerden biri sanatçının yaptırdığı çene implantında daha sonra bozulma meydana geldiğini gösteriyor.

Monroe'nun giydiği gecelik 21 bin dolar
Monroe'nun 1952 yılında aldığı bir ödül açık arttırmada yaklaşık 62 bin dolara satılırken, ünlü sanatçının giydiği gecelik de yaklaşık 21 bin dolara alıcı buldu.

Prenses Diana'nın 1991 yılında giydiği, özel tasarım siyah kadife elbise, aynı müzayedede 75 bin dolara satıldı. Zamanında Elizabeth Taylor'ın taktığı altın kolye ve küpeler ise 30 bin doları aşan fiyata alıcı buldu. Greta Garbo'ya ait, içinde onlarca ülkeden süs yapıştırmanın bulunduğu bavul, tahmini satış fiyatının dört katı olan 12 bin 800 dolara satıldı.

Timothy Dalton'un James Bond rolünde “Öldürme Yetkisi” filminde kullandığı Hero Walther PPK model tabanca ile müzayede evinin satışını en fazla 5 bin dolardan tahmin ettiği, sessiz sinema döneminin yıldızlarından Rudolph Valentino'nun safir yüzüğü ise yaklaşık 20'şer bin dolara alıcı buldu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.11.2013 10:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol