“YAŞANANLAR OSMANLI'NIN AHIDIR“

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün, ortadoğu analizi YUZDEYUZHABER'de devam ediyor. Öztürk hoca, İslam dünyasının üç ihanetinden ikincisinin de Osmanlı'ya yapıldığını söyledi.

22 Temmuz 2014 Salı 11:23
“YAŞANANLAR OSMANLI'NIN AHIDIR“

 Osmanlı İmparatorluğu'nun Türk olmasına rağmen Türklere hiçbir zaman iyi davranmadığını, özellikle kutsal bölgelere özen gösterdiğini kaydeden Öztürk hoca, " İslam dünyası, Osmanlı'ya ihanet ve nankörlük etti. Osmanlı Türk'e hiç iyi davranmadı. Kendi Türktü ama Türk'e hiç iyi davranmadı. Kutsal topraklar diye nitelediği bölgelere bütün nimetleri akıttı, altınları yağdırdı, kutsal soy ilan ettiği Araplara yani hıyanetin başını çeken adamlara bir nevi peygamber muamelesi yaptı. Kendi insanına zulmetme pahasına bunu yaptı. Sonra birileri kalktı dedi ki, İngiliz ajanlarının oyununa geldiler. Geçin bunları. Sizin beyniniz yok mu? Şerif Hüseyin'in yaptıklarının oyunla ne alakası var. Osmanlı'yı dinsizlikle itham ediyor ve bütün arap dünyasını Osmanlı'ya başkaldırtıyor o dönemde. Osmanlı'ya herşeyi diyebilirsin ama bu denir mi? Bunu da Allah kaydetti. Şimdi bakın Osmanlı'nın bıraktığı topraklarda arabın hali ne durumda. Orada Peygamber'in nezih soyu diye eller üstünde tutuluyorlardı Osmanlı zamanında. Görünüşte Osmanlı onları altı asır idare etti ama hayır hizmet etti onlara Osmanlı. Şimdi bu yapılır mı Osmanlı'ya. İkinci nankörlük de budur. Allah bugün faturasını ödetiyor"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.07.2014 12:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Teoman duran 2014-07-22 15:51:35

Hâlen araplara Allah gibi tapıyorlar, ve şimdide yeni moda çıktı ümetcilik Türk kelimesinden alerji oluyorlar. Saygılarımla

Avatar
Aykut ANSAROĞLU 2014-08-03 13:35:42

HOCAM LÜTFEN SAĞLIĞINIZLA ILGILI BIR AÇIKLAMA YAPARMISINIZ? BIZI MERALTA BIRAKMAYIN !!!!