'SEN GEBERECEKSİN...'

"Sana birileri geldi de ey hırsız, şöyle bir vaadde mi bulundu acaba; insanlar en fazla yüz sene yaşar ama sen iki bin sene yaşayacaksın o nedenle yığ, biriktir, doldur, dünya bankalarında depola, binalar, arsalar dik..."

30 Nisan 2015 Perşembe 00:10
'SEN GEBERECEKSİN...'
Hocamız günümüzde uğruna mücadeleye değer bulunan tek şeyin maddi menfaat haline geldiğini belirterek, "Bunun için hırsızlık da, yolsuzluk da, talan da mübah oldu. Ama bunu yapanlar ölmeyecekler, geberecekler" dedi. İşte hocamızın o açıklamaları:

" Çalar çırpar gökdelenler dikersin. Sonra götürür bir buçuk metre çukura koyarlar orada zebaniler ananı beller. Gökkubbe'de bıraktığın isim arkada çocukların için zillet ve yüz karası olur. Hırsızın oğlu derler. Vurguncunun oğlu, soyguncunun oğlu, talancının oğlu derler de derler. Ama hiçbirşeyin olmaz ölüm haktır seni de götürür oraya koyarlar ama arkandan hanı, hamamı, apartmanı yoktu ama onurlu adamdı, adam gibi adamdı dedirtirsen gökkubeye bırakmışsındır işte eserini. Bu kalır. Hele bir de bunu böyle eserle yani insanlığa hizmetin her türü ile taçlandırmışsan senden iyisi yoktur. Öbürü küçük bir midenin yiyeceği için bu kadar alçaklık, bu kadar çalma, çırpma, bu kadar alavere dalavereye değer mi soruyorum size? Sana birileri geldi de ey hırsız, şöyle bir vaadde mi bulundu acaba; insanlar en fazla yüz sene yaşar ama sen iki bin sene yaşayacaksın o nedenle yığ, biriktir, doldur, dünya bankalarında depola, binalar, arsalar dik... Böyle bir şey mi dediler sana ey hırsız? Hayır, sen de en iyi ihtimalle öleceksin, hatta gebereceksin çünkü ölmek insani bir fenomendir. Ölmek haysiyetli bir değişimdir. Zalimler ölmez geberir. İnsan hakkı ihlal edenler ölmez, geberir. Ölmek insan gibi yaşayanların hakkıdır. Ölümün ne suçu var istasyon değişiyorsun. Hatta hayatını adam gibi yaşamışsan Mevlana gibi mesela, çünkü öldüğü gün 'ne ağlıyorsun benim sevgiliye kavuşma günüm bu' diyor. Ölüm gününü düğün günü ilan ediyor. Varlığın esasına kavuştuğunu söylüyor. Dolayısıyla ölüm haktır ama insanlar için."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.05.2015 14:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
NuranKubilay 2015-04-30 18:50:55

Allahim sssana cok omurler nasip ettsin insaAllah. Senicok seviyoruz

Avatar
SERENGUL TARHAN 2015-04-30 13:35:38

Geberdiklerini gorunce ben zaten cennete gitmis sayarim kendimi

Avatar
uğur şener 2015-05-02 15:02:05

doğru söze başka bir şey eklenmez.aynen katılıyorum.

Avatar
şeker_kardeşim 2015-05-02 08:22:57

zebaniler ananı beller .. kopardın bizi hoca. :)

Avatar
yasemin_herek 2015-10-09 20:51:41

Allah sizi başımızdan eksik etmesin sözü güzel kendi güzel, Güzel Hocam.

Avatar
Leyla saner aybak 2015-10-12 15:35:42

Haysiyetsiz , Şerefsiz ,vijdansızl. Birtürlü doymak bilmeyen aç bilgi görgüsü olmayankendini geliştirememiş insan kılığına girmiş CANİ

Avatar
Yuksel Çetinkaya 2015-10-13 21:30:31

Hocam sizin herkonuda gereğini yaptığı nizaeminim Allaha Şükür ler olsun hiçbir rahatsız lık duymadan ilminizi takip ediyoruz ama rahatsız olan hırsızlar geber mekle kalmayıp sizin gibi bir ilim ışığını söndürme ye boş yere çalışmanın da cezası nı cekecekler inşaAllah

Avatar
Teoman ergin 2015-12-26 19:32:12

Hocam sen nedersen de bu şerefsizlerin yüzü eşek derisiyle kaplanmış birkere