SANCAR HOCA'DAN 'NOBEL' TAVSİYELER...

Türkiye'de gençlere günlük politikalarla uğraşmama tavsiyesinde bulunan Sancar, " Memlekete hizmet için bilim lazım. Avrupa ve ABD seviyesinde olmak için bilim lazım." diye konuştu.

29 Mart 2016 Salı 22:24
SANCAR HOCA'DAN 'NOBEL' TAVSİYELER...

 Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, Türk gençlerine, bütün enerjilerini yaptıkları işe vermeleri ve bilimsel gelişmeleri öğrenmeye çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

ABD'de Türk iş adamlarının üyesi olduğu Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası (TACCI) tarafından, Prof. Dr. Aziz Sancar onuruna New York'taki Harvard Club'da davet verildi.

New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Başkonsolos Yardımcısı Reyhan Özgür, Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Atilla Pak ile TACCI üyesi Türk iş adamları ve ABD'de yaşayan Türk akademisyenlerin katıldığı davette TACCI Başkanı Ali Koçak, Sancar'a "bilim alanında üstün hizmet" ödülü takdim etti.

Aziz Sancar, davette yaptığı konuşmada, Türk gençlerine hitaben "Bütün enerjinizi işinize verin. Bilim öğrenmeye çalışın. Günlük dedikodularla, politikalarla uğraşmayın." ifadesini kullandı.

Ödülünü aldıktan sonra AA muhabirinin sorularını da yanıtlayan Sancar, "Herhangi bir Türk kurumundan gelen ödül benim için önemlidir. Buradaki arkadaşların çoğunu tanıyorum. Türkiye ve Türk dünyası için hizmet vermiş insanlar. Hem memleketimize hem ABD'ye katkıları olmuş kişiler. Kendilerini takdir ediyorum. Bu yüzden bu ödül benim için önemlidir." dedi.

Nobel Ödüllü Sancar'dan Türk gençlerine tavsiye
"Memlekete hizmet için bilim lazım"

Türkiye'de gençlere günlük politikalarla uğraşmama tavsiyesinde bulunan Sancar, "Ben Türkiye'deki günlük politik çekişmeleri takip edersem üzüntümden çalışamam. Bu yüzden gençlere tavsiyem bu tür kavgalara girmeyin. Memlekete hizmet için bilim lazım. Avrupa ve ABD seviyesinde olmak için bilim lazım." diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.03.2016 15:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol