SAAT 9'U 5 GEÇE HAYAT DURDU!

Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 74. yıldönümünde bugün törenlerle anılıyor

10 Kasım 2012 Cumartesi 12:02
SAAT 9'U 5 GEÇE HAYAT DURDU!

 Cumhuriyet'in Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 74. yılında Boğaziçi Köprüsü'nden geçen vatandaşlar tarafından anıldı. Sirenlerin çalmaya başladığı 09.05'te araçlarından inen vatandaşlar, Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Köprüde trafik durdu. Vatandaşlar Türk Bayrakları da açtı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından köprüde trafik normale döndü.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA "09.05"
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 74'üncü yılında adını verdiği Atatürk Havalimanı'nda anıldı. Saat 09.05'te Atatürk Havalimanı'nda büyük önder için havalimanı çalışanları,polisler ve yolcular saygı duruşunda bulundu. Havalimanına Atatürk ve Türk bayraklarının asıldığı görüldü.
VATAN CADDESİ’NDE "09.05"
Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata veda ettiği 10 Kasım’da saatler 09.05’i gösterdiği anlarda Türkiye’nin hemen her yerinde olduğu gibi Vatan Caddesi’nde de hayat durdu. 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 74. yılında anılıyor. Sirenlerin çalmasıyla birlikte, Vatan Caddesi’nde araçlarıyla seyreden sürücüler Ata’ya saygı için araçlarını durdurdu. Klaksonlara basarak sirenlere eşlik eden sürücülerden bazıları araçlarından inerek 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. 
EMNİYETTE BAYRAKLAR YARIYA İNDİ
Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde de Atatürk’ün 74’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle, bayraklar yarıya indirildi. Nöbetçi polis memurları ve emniyet müdürlüğü önünde yürüyen yayalarda 1 dakika saygı duruşunda bulundu. 
DOLMABAHÇE’DE MASKE VE BAYRAKLARLA ANMA TÖRENİ 
Atatürk, ölümünün 74. yılında, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk maskeleri ile Dolmabahçe’ye vapurlar ve teknelerle gelen binlerce kişi tarafından anıldı. Genç Türk üyesi bir grupta “Hepimiz Atatürk’üz" diyerek hep birlikte Atatürk maskesi taktı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yılında, Dolmabahçe’ye gelen binlerce kişi tarafından anıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul'un dört bir yanından Dolmabahçe’ye gelen vatandaşlar, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayına girmeye çalıştı. Bazı gruplar ise Dolmabahçe Meydanı’nda anma törenine katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk maskeleri ile meydana gelen binlerce kişi saat 9.05’te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulundu. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Genç Türk üyesi bir grup “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz" sloganları attı. Bir süre slogan atan grup üyeleri yavaş yavaş dağılmaya başladı.



IŞIK YENERSU'NUN 10 KASIM FOTOĞRAFI SOSYAL PAYLAŞIMDA REKOR YAPTI
Ünlü Tiyatro sanatçısı Işık Yenersu'nun bu gün saat 09.05 'te Cihangirde çektiği 10 Kasım saygı duruşu fotoğrafı sosyal paylaşım sitelerinde en çok paylaşılan fotoğraf oldu. Cihangir'de bulunan ve Deprem Güçlendirme çalışması yapılan Cihangir İlköğretin Okulu saat 09.05 geçe sirenlerle birlikte işi bırakıp saygı duruşunda bulunan iki inşaat işçisi için yüzlerce güzel mesaj atıldı. Işık Yenersu balkonundan geçtiği birbirden güzel boğaz manzaralarıyla sosyal paylaşım ağında yakından takip ediliyor
ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 74'ÜNCÜ YILDÖNÜMÜNDE DOLMABAHÇE'DE ANILDI 
Dolmabahçe Sarayı'na gelen vatandaşlar Atatürk'ün hayata gözlerini kapattığı odaya kırmızı karanfil bırakarak, ona minnet ve saygılarını sundu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol