PES VALİ BEY!.. PES!

25 şehit vermiş ve bunun acısını yaşamakta olan Afyon'un Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Genelkurmay Başkanı'na satranç takımı, kilim, lokum gibi çeşitli hediyeler vermesini bakın nasıl izah etti?

08 Eylül 2012 Cumartesi 14:28
PES VALİ BEY!.. PES!

 Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar hakkında bilgiler verdiği Orgeneral Necdet Özel'e ziyaretinin anısına Afyon mermerinden yapılmış bir satranç takımı, el dokuması Bayat kilimi ve üzerinde Kurtuluş Savaşı'nın simgelerinden olan Utku Anıtı figürünün bulunduğu plaket takdim etti. Genelkurmay Başkanı Orgenaral Özel'in ziyaretine ilişkin detaylı haber ve fotoğraflar ise valiliğin internet sitesinde dün akşam saatlerinde yayınlandı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Orgeneral Özel'e verdiği hediyeler nedeniyle gelen eleştiriler üzerine yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: "Ziyaretimize gelen tanıtım potansiyeli olan popüler kişilere yöre halkına ekonomik katkı için lokum, sucuk gibi ürünlerden hediye ediyoruz. Amacımız tanıtım yapıp yöredeki yoksul insanlara gelir kapısı sağlamak. Genelkurmay Başkanı gibi popüler bir isim gelmiş. Küçük maddi değeri olmayan bir hediye verdik. Genelkurmay Başkanımız çevresi olan bir insan. Bir yere o kilimi koysa, biri de 'Nereden aldınız' diye sorup Afyon'a gelip satın alsa fakir insanlar nasiplenecek. Emrivaki yapıp eline tutuşturmuşuz. Hayır mı diyecekti. Hayat devam ediyor. Bir acımız varken buna ara mı verelim?"

"ÇOK MU GEREKLİ TANITIM..."

Öte yandan Vali'nin bu açıklamalarını değerlendiren pekçok vatandaş ise, " Ülke bu kazanın şokunu henüz atlatamamışken, acılar taze ve diriyken çok mu gerekli Afyon'un tanıtımı, kiliminin bilinmesi, lokumunun tadılması. Halkın duyarlılığının onda biri idarecilerde bulunmuyor maalesef." şeklinde görüşlerini dile getirdi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol