'MÜSLÜMAN KİMSE ZENGİN BUDALASI OLAMAZ“

Türkiye yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını ve özellikle eski bakanlardan Zafer Çağlayan'ın 700 bin liralık saatini konuşadursun İhsan Eliaçık hoca, "İslamcılar lüks yaşamazlar. Müslümanım diyen hiç kimse böyle zengin budalası olamaz" dedi.

08 Mayıs 2014 Perşembe 11:04
'MÜSLÜMAN KİMSE ZENGİN BUDALASI OLAMAZ“

 Eliaçık hoca, Vatan Gazetesi'ne verdiği röportajda muhafazakar kesimin lüks yaşantısına yönelik soruları da yanıtladı. " İslamcılar, lüks yaşayamazlar" diyen Eliaçık hoca, " Peygamberimiz lüks ve pahalı tabloların asılı olduğu evlere girmezdi. Neden? Resim olduğu için değil lüks ve şatafat gösterisi olduğu için. Altını ve ipeği yasaklamıştı, çünkü lüks ve şatafat ehlinin yaşam tarzını yansıttığı için. Fakat sonra erkeklere haram, kadınlara serbest yaptılar. Adam kendisi altın yüzük takmıyor ama karısının kollarını şangır şungur altınlarla dolduruyor. Yolda yürürken örtüsünün altından altın, bilezik şakırtıları geliyor. Burnunu göstermekten çekiniyor ama altın bilezik şakırtılarından hiç rahatsız olmuyor. Neymiş, kadınlara caizmiş, Hayır! Müslümanım diyen hiç kimse böyle zengin budalası olamaz" ifadelerini kullandı.


KAVMİN ZENGİNLİKTEN ŞIMARMIŞ İLERİ GELENLERİ...
Eliaçık hoca, son on yıl içerisinde sermayenin el değiştirdiği ve muhafazakar iş alemine kaydığı yolundaki soruya da şu yanıtı verdi: " El değiştirmiyor, onlara katılıyorlar. Muhazakârlar Kur’an’da geçen tabirle “kavmin zenginlikten şımarmış ileri gelenleri” (mele-i mütref ) sınıfına dahil oluyorlar. Bunu sanki bir maharetmiş gibi sunuyorlar. Halbuki kazandıkları, kaybettiklerinden daha hayırlı değil." (SÖYLEŞİ / GAZETE VATAN)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.05.2014 11:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ramazan tani 2014-05-08 12:14:29

İslamı kendi çıkarımza değil.Yaşantı ve çıkarılarımızı islama göre uygulamamız gerekir.