LÜKS ARAÇLARLA ŞEYTAN TAŞLIYORLAR!

Hacılar, gittikçe daha yoğun bir şekilde lüks tur şirketlerin kapısını çalıyor. 5 yıldızlı otelde konaklamalı, klimalı, açık büfeli, özel araçla şeytan taşlamalı 'hac'lar en az 16 bin 500 dolardan başlıyor...

07 Ağustos 2017 Pazartesi 23:30

Son yıllarda Hac ve Umre turizmi Türkiye’de hızla büyüyen bir pazar haline geldi. 2016 yılında 59 bin kişi olan Hac kotasının bu yıl Suudi Arabistan tarafından 80 bine çıkarılması, pazarın daha da büyümesine ve bu alanda faaliyet gösteren şirketlerin artmasına neden oldu.

Rekabetin yoğun olduğu bu sektörden ayrışmak isteyen tur şirketleri de organizasyonlarını çeşitlendirmeye başladı. Örneğin, Hac turunu lüks kategoride gerçekleştirmek isteyen bir Hacı adayı 12-13 günlük tur için en az 16 bin 500 doları gözden çıkarması gerekiyor. Bu turun içinde; 5 yıldızlı oteller, rehberlik hizmeti, 24 saat nöbetçi hizmeti, özel doktorlar, hoca ve duahanlar bulunuyor. Ayrıca Hacılar Arafat’ta içinde açık büfe yemek yerken, lüks klimalı çadırda dinlenebiliyor. Hatta şeytan taşlama noktalarına bile özel araçlarla gidebiliyor. Bu fiyatlar otel tercihine göre 20 bin dolarları bile geçebiliyor. Umre fiyatları ise haftalık bin 500 dolardan başlıyor.

Star gazetesinden Kaan Zenginli'nin lüks Hac ve Umre kategorisinde hizmet veren Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci'nin verdiği bilgilerden aktardığı çarpıcı detaylar şöyle:

Kutsal topraklarda Hac ibadetini yerine getirmek için gün sayan Müslümanlar, sıcak havalarda ibadetlerini sorunsuzca ve rahat bir şekilde yerine getirmek istiyor. Bu nedenle konforlu bir hizmet almak için araştırma yapan hacı adayları, lüks/delüks turları tercih ediyor. Bu bilinçle de Hacı adaylarının ulaşım ve konaklamalarını delüks hizmet kalitesiyle yerine getiriyoruz. İster 5 yıldızlı ister 7 yıldızlı otellerde konaklama yapabiliyoruz. Otelden rehberliğe en iyi hizmeti veriyoruz. 24 saat nöbetçimiz, özel doktorumuz, hoca ve duahanımızı götürüyoruz. Bizde her 5 misafirimize 1 görevli düşüyor. Gerekli izinleri alabilirsek şeytan taşlamada belli noktalara kadar özel araç veya helikopterle gitme imkanı sunuyoruz. Arafat’ta içinde açık büfe olan lüks klimalı çadırda hizmet veriyoruz.”
12 Gece -13 Gün iki kişilik odada kişi başı 16 bin 500 dolar ile 18 bin 500 dolar arasında fiyatlar değişiklik gösterebiliyor. Tabii bu fiyatlar otel seçimine göre de değişlik gösteriyor. Ücret 20 bin doları bile geçebiliyor.
Bir haftalık umre fiyatlarımız ise 2.000 dolar civarında. Bir diğer şirketimiz Şiar Turizmde ise bu fiyat 1.500 dolara düşüyor.
SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI TEŞVİK EDİYOR

Dijital dünyada yaşanan son gelişmeler Hac tercihlerini etkiliyor. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar kutsal topraklara gitmeyi düşünen genç insanları teşvik ediyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol