KUR'AN'DAN PASTAYA SORUŞTURMA!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Tokat Zile’de Kutlu Doğum Haftası kapsamında Zile Müftüsü İlyas Akyazı’nın Kuran şeklinde yaptırılan pastayı kesip beraberindekilerle yediği ortaya çıkmasından sonda olayla ilgili inceleme başlattı.

20 Nisan 2015 Pazartesi 11:09
KUR'AN'DAN PASTAYA SORUŞTURMA!

 Pastanın üzerinde Bakara suresinden bir bölüm vardı. İki yıl önceki olayın görüntüleri sosyal medyaya bomba gibi düştü. Eski AKP’li Bakan Egemen Bağış’ın “Bakara makara” sözleri akıllara geldi.

İki yıl önceki olayın görüntüleri dün sosyal medyaya düştü ve büyük tepkilere yol açtı. Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine skandal fotoğraflar ve haber siteden kaldırıldı.
Siteye “Kutlu Doğum Pastası” başlığıyla koyulan duyuruda “Kutlu Doğum Haftamızın ilçe merkezindenki açılışını 15 Nisan 2013 Pazartesi günü sat 10.00’da Kutlu Doğum Pastası keserek gerçekleştirdik” deniliyordu.
 
DİYANET’TEN İNCELEME
Diyanet İşleri Başkanlığı, “müftülükte Kuran-ı Kerim tasarımlı pasta kesildiği” iddialarına ilişkin inceleme başlatıldığı bildirildi. Başkanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Görüntüler, iki sene önce Kur’an kursu öğrencileri tarafından gerçekleştirilmiş olsa da Kutlu Doğum’un ve Kuranıkerim’in ruhuna ve mehabetine asla uygun değildir. İki yıl önce Kuran kursu öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikle ilgili habere konu olan söz konusu görüntüler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından asla kabul edilemez olup, konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır.”
Bu arada Eski müftü ve CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Cumhuriyet’e sağdaki sayfada “Fatiha Suresi”nin, sol tarafta ise “Bakara Suresi’nden” “Ayetel Kürsi” bulunduğunu doğruladı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.04.2015 11:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ramazan HOŞ 2015-04-21 17:30:35

hatasız kul olmaz yeter ki hatanı bilsin tövbe etsin vur abalıya yapmak bir mümine müslüman a yakışmaz