'KUR'AN SALLAMAK DİN İSTİSMARIDIR, BİR DE...'

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kur'an'ı siyasi malzeme yapmasına çok sert çıktı. Eliaçık hoca, " Bu yaptığı zırıl zırıl din istismarıdır ve bir de" dedi.

05 Mayıs 2015 Salı 21:58
'KUR'AN SALLAMAK DİN İSTİSMARIDIR, BİR DE...'

 IMC TV'de program konuğu olan Eliaçık hoca konuya olan tepkisini şu sözlerle ortaya koydu:

" Din siyasette kolay ve ucuz bir araç olarak kullanılıyor. Birisine zerdüşt dine karşılar, İslam'ı istemiyorlar dediğiniz zaman milyonlarca insanın kafasında soru işareti oluşturuyorsunuz ve o partileri, insanlara dinsiz gösteriyorsunuz. Bu çok çirkin bir istismardır. Kur'an'ı havaya kaldırmak Muaviye'yi çağrıştırıyor. Rakibini bertaraf etmek için Hz. Ali'nin ordusunda hafızlar vardı, askerlerine Kur'an sayfaları taktırdı. Bu taktik, bu sahtekarlık dediyse de Ali, inandıramadı. Ordu ikiye bölündü. Hariciler denen grup böyle ortaya çıktı. Bu son dakika atağı savaşın bu halle kazandırdı Muaviye'ye. Bu hilekarlığı, din istismarını ifade eder.

Aynı zamanda bu yenilgi göstergesidir. Bu zihinlerde bitmişliğin kutsal kitaba sarılarak kurtarma gösterisidir. 1970'li yıllarda özellikle Demirel bunu yapardı. Şimdi Cumhurbaşkanı ve AK Parti, 70'li yılların da gerisine giderek bunu seçim meydanlarına taşımış bulunuyor. 

Zırıl zırıl din istismarıdır. Diyanet 1924 yılında, imam hatipler de 1924'de açılmış. Diyanet, 91 yıllık, imam hatip de 50-60 yıllık birer devlet kurumudur sonuçta. Devlete bağlı din adamları yetiştirmek, İslam'ı kontrol altında tutmaktır amaçları. Diyanet bir güvenlik kurumudur. Bir parti seçimlerde bunlar hakkında alternatif görüşler sunabilir. İslamiyet bin dört yüz yıllıktır. Bunları kaldırdığın zaman nasıl İslam'a karşı oluyorsun.

AKP içinde bir sürü insanlar var onlar bile bu tartışmaları gülerek izliyorlar. Diyanet değil hıyanet işleri derdik, Tayyip Erdoğan bile bunu söylemiş olabilir gençlik yıllarında. Diyanet ruhbanlık sınıfıdır der dururduk. Beşinci sınıf muhafazakar sağcı olup çıkmışlar."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.05.2015 22:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol