KİMSE UMURSAMADI...

NASA ve Meteoroloji uyarmıştı... 'Asit yağmuru' yağdı

28 Ekim 2016 Cuma 18:33
KİMSE UMURSAMADI...

Türkiye’nin doğu ve güneydoğu bölgelerindeki illerde asit yağmuru olabileceği uyarısı, Gaziantep’te yağış başlayınca vatandaşları endişelendirdi.

IŞİD’in hava saldırılarını engellemek için ateşe verdiği Musul’un güneyindeki kükürt tesisinden yayılan zehirli gazlarla yüklü bulutların Türkiye’ye ulaştığı açıklanarak, NASA’nın yayınladığı haritada kükürt yüklü bulutların etkileyeceği bölge gösterilmişti. Meteoroloji uzmanları yağışların kükürtlü ve asit yüklü olduğu konusunda uyarı yaparak, bugün Güneydoğu Anadolu Bölgesinde başlayan sağanak yağışla birlikte asit yağmurunun da olabileceği belirtilmişti. Meteoroloji yayınladığı son hava durumunda Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari ile Bitlis, Siirt ve Batman’ın asit yağmuru riski altında bulunduğu açıklanmıştı. Uzmanlar bugünkü yağmurun altında kalınmamasını ve yağmur suyunun tüketilmemesini de önermişti. Asit yağmuru riski bulunan iller arasındaki Gaziantep’te ise vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde başlayan sisin ardından sağanak yağışla karşılaştı. Gazianteplilerin asit uyarılarına rağmen sağanak yağış esnasında dışarıda dolaşması dikkat çekti. Zorunlu olduğu için dışarıda bulunduklarını belirten vatandaşlardan kimileri aside karşı poşet, şapka ya da şemsiyelerle korunmaya çalışırken, bazıları ise koşarak üstü kapalı yerlere sığındı. Riskten haberi olmayanlar ise yaklaşık bir ay aradan sonra tekrar yağan yağmurda yürüyerek, keyfini sürdü.

VALİLİK: ASİT YAĞMURU GERÇEKLEŞMEDİ

Öte yandan, Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise asit yağmurunun gerçekleşmediği belirtildi. Yağan yağmurlar esnasında yapılan ölçümlerde olumsuz bir durumun tespit edilmediği vurgulanan açıklamada, "Irak’ın Musul şehrindeki bir kükürt fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılan ölçümlerde ilimizdeki hava kalitesinde herhangi bir olumsuz etkilenmenin söz konusu olmadığı bildirilmiştir" denildi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol