İŞTE TÜRKİYE'NİN YENİ YÜZÜ!

Turizm ve Kültür Bakanı Ömer Çelik’in geçtiğimiz günlerde 'Türkiye’nin tanıtımı için bir Hollywood yıldız ile anlaştık' dediği isim ortaya çıktı.

27 Ocak 2014 Pazartesi 13:09
İŞTE TÜRKİYE'NİN YENİ YÜZÜ!

 Turizm Bakanlığı, Hollywood yıldızı Julianne Moore’u Türkiye’nin yeni tanıtım yüzü seçti.Turizmde çeşitliliğin sağlanması ve yüksek gelir elde edilmesi kapsamında deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra şehir turizmi, kültür turizmi, termal turizm, golf turizmi, inanç turizmi ve kongre turizmi gibi alanlarda da çalışmalara hız veren Turizm ve Kültür Bakanlığı, Türkiye’nin zenginliğini Julianne Moore ile anlatacak.


‘Kuzuların Sessizliği’, ‘Kaçak’ ve ‘Jurassic Park’ gibi yapımlarda da rol alan Julianne Moore ile anlaşan Bakanlık, ünlü oyuncuyla bir tanıtım filmi çekmeye başladı. Los Angeles’te çekimlerine başlanan film, şubat ayında Türkiye’de gösterime girecek. 54 yaşındaki Moore’un önümüzdeki ay Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Julianna Moore kimdir?
Julie Anne Smith olarak 3 Aralık 1960 yılında doğmuştur. Boston Üniversitesi'nin Sahne Sanatları Bölümü’nden mezun olmuştur. Film kariyerine 1990 yapımı Tales From the Darkside : The Movie ile başlamıştır. The Myth of Fingerprints filminde oynayan Moore, 1997 yılında Boogie Nights filmiyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilmiştir.

Coen kardeşlerin 1998 yapımı The Big Lebowski filminde zengin bir adamın histerik kızını canlandıran Julianne Moore daha sonra Alfred Hitchcock'un unutulmaz filmi Psycho nun yeni versiyonunda, Marion Crane rolünde yer aldı. 1999 yılında bir Robert Altman filmi olan Cookie's Fortune ve bir Oscar Wilde uyarlaması An Ideal Husband'da Rupert Everett ile oynayan Moore aynı yıl The End of the Affair filmi ile En İyi Aktris dalında Oscar'a aday gösterildi.

2000 yılında Ridley Scott'un yönettiği ve Kuzuların Sessizliği'nin devamı niteliğindeki Hannibal isimli filmde Anthony Hopkins'le başrolleri paylaştı. 2003 yılında The Hours ve Far from Heaven filmlerinde rol aldı. O yılın Oscar ödüllerinde En İyi Yardımcı Aktris ve En İyi Aktris dalında ödüle aday olarak aynı yılda iki kez ödüle aday gösterilme başarısını yakalayan 9 oyuncudan biri oldu. Far from Heaven filmi ile Venedik Film Festivali'nde En İyi Aktris ödülü (Volpi Cup) kazandı.

23 Ağustos 2003'de Bart Freundlich ile evlenen Julie Moore’un 2 çocuğu vardır.

İHA





Son Güncelleme: 27.01.2014 13:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol