İLK BASKIN YERİNDE 19 MAYIS YÜRÜYÜŞÜ

PKK’nın 1984 yılında ilk baskın yeri olan Siirt’in Eruh ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Halk yürüyüşü' etkinliği düzenlendi.

17 Mayıs 2013 Cuma 13:17
İLK BASKIN YERİNDE 19 MAYIS YÜRÜYÜŞÜ

 Eruh Kaymakamlığı önünde başlayan yürüyüş Cumhuriyet Caddesi, Şırnak Caddesi üzerinden İlçe Gençlik Merkezi önünde son buldu. Eruh Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Barış Kezer, "15-21 Mayıs tarihlerinde bütün yurt genelinde coşku ile kutlanan Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında bizlerde Eruh ilçemizde çeşitli etkinlikler yapmaktayız. Bugün de büyük bir kalabalık ile halk yürüyüşümüzü icra ettik. 10 bin nüfuslu ve büyük çoğunluğunun genç olduğu ilçemizde son yıllarda gençlik adına son derece hızlı bir ivme kazandık. Eruh gençliği artık her platformda söz sahibi bir konuma geldi. Yakın bir gelecekte Türkiye Cumhuriyeti'ni omuzlarında taşıyacak olan gençlerimiz için her türlü desteği vermek için seferber olmuş durumdayız. Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine bu gençlerimiz taşıyacaktır. Bu düşünce ile Eruh’umuzun ve tüm ülkemizin Gençlik Haftasını kutluyorum" dedi.

Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Eruh Kaymakamlığı tarafından Eruh Bahar Kupası adı altında futbol ve voleybol branşları başta olmak üzere çeşitli branşlarda turnuvalar yapıldı.Gençlik yürüyüşüne İlçe Kaymakamı Levent Yazıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Rıfat Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçi, daire müdürleri, vatandaşlar ve ilçede çeşitli branşlarda faaliyet gösteren sporcular katıldı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.05.2013 13:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol