'HULUSİ BEY DAHA FAZLA FETÖ'CÜDÜR...'

Sıradışı üslubuyla tanınan Prof. Dr. Yalçın Küçük, Cemaatin TSK içinde örgütlenmesiyle ilgili değerlendirmeler yaparken Hulusi Akar'ı hedef aldı...

13 Temmuz 2017 Perşembe 22:56

Prof. Dr. Yalçın Küçük, KRT ekranlarında Sorguluyorum adlı programda Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar hakkında flaş bir iddiada bulundu.

Fethullahçı çetenin orduda örgütlenmesiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Küçük, terfi mekanizmasının Cemaatin elinde olmasına vurgu yaptı. 
"Albaylığa gelenlerin hepsi Gülen'e, Gülenci gruplara yaklaşırlar" diyen Küçük, "Neden yaklaşırlar? Terfileri onlar yaparlar çünkü. Doğrusu budur" dedi.

Bu albaylarla ilgili olarak da "Hiç kimse abartmasın. Hepsini öyle yaptılar. Onların hepsi de AKP'ye çalıştı. Bunların çoğu da şey değildir, kariyeristtirler. Gayet açık söylüyorum. Nitekim şimdi ifadelerinde biz değiliz diyorlar" diyen Yalçın Küçük, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la ilgili olarak da "Bana sorarsanız Hulusi Bey onlardan daha çok Fethullahçıdır, gayet açık. Biz bunları mı konuşacağız, neyi konuşacağız? 15 Temmuz başka birşeydi. Sputnik'te hergün yazar Fethullah Gülen'in darbe için söyledikleri. Kansız olacak güzel olacak. Dolayısıyla beni iki şeye inandıramazsınız. Bir ordu komutanı arkadan kelepçelendiyse kendi isteyerek olmuştur aksi halde savaşmalıydı. Yok öyle değilse ve arkadan kelepçelendiyse o zaman da böyle biri komutanlık yapamaz. Dünyanın hiçbir ordusu buna müsaade etmez" iddiasında bulundu. (ABC)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.07.2017 00:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol