HAYIRCILARA NELER SÖYLEDİ NELER?

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Karaman, referandum öncesi 'Hayırcılar' diye nitelendirdiği kesime ağır hakaretlerde bulundu.

05 Mart 2017 Pazar 23:33
HAYIRCILARA NELER SÖYLEDİ NELER?

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi yazarı ve siyasal islamcı çevrelerde otorite kabul edilen ilahiyatçı Hayrettin Karaman, cumhuriyetçilere, demokratlara, laikliğin demokrasinin önkoşulu olduğu gerçeğini kabul eden her görüşten yurttaşa kin kustu.

Karaman gazetesindeki bugünkü köşesinde vatandaşları 3 kategoriye ayırarak, referandum değerlendirmesinde bulundu.

Karaman'a göre seçmenler arasında 3 grup yer alıyor, Evetçiler, Hayırcılar ve Kararsızlar. Hayırcılar'ı tarif eden Karaman, "Bunların çoğunluğunu başta CHP ve HDP olmak üzere beyaz Türkler, Kemalistler, İslam karşıtları, kendi değerlerine yabancılaşmış müstağribler, Türkiye'nin güçlenmesini ve İslam dünyasının adım adım birleşmesini, Batı'nın Doğu ve Türkiye için belirlediği yörüngeden çıkılmasını istemeyenler oluşturuyor ve “Hayır"ın asıl sebebi budur" ifadelerini kullandı. 

Hayrettin Karaman bu yaklaşımıyla, İslam dünyasını bin yıldır karanlığa mahkum eden ezberi tekrarlayarak, kurtuluş, kalkınma, refah ve adalet için daha fazla dinsel doğmalara saralmak gerektiği tezini savunuyor. Batı'yı, dincilerin emperyalizmle işbirliğini gizleyerek temelsiz bir hamasetle suçluyor. 

Oysa, dini doğramaları egemen kılıp akıl ve bilimi baskı altına aldıkça gerileyen İslam ülkelerine, kurtuluş için daha fazla dine sarılmalarını söylemek karanlığı koyulaştırmaktan başka bir işe yaramıyor. O nedenle bugün İslam dünyasında daha fazla dine sarıldığı için kalkınan, gelişen bir tek ülke bile bulunmuyor. Ortaçağ ilkelliği ve karanlığında bocalayan İslam dünyasının açmazını tam da bu yaklaşım oluşturuyor.

İslam dünyasının tek gelişmiş ülkesinin Türkiye olması ise bir tesadüf oluşturmuyor. Cumhuriyet devriminin laiklik ilkesini benimseyip akıl ve bilimi dinci taassubun egemenliğinden kurtarması, bu gelişmişliğin temelini oluşturuyor. Ve belki de bu nedenle Cumhuriyet boğulmak isteniyor. Çünkü Cumhuriyetin, laikliğin ve demokratik ilkelerin egemen olduğu bir ülkede gericilere, yobazlara, halkı sömüren din tüccarları ve istismarcılara geçit verilmiyor.

İşte bu nedenle Batı on yıllardır Hayrettin Karaman gibi gericileri destekleyerek asıl amacına ulaşıyor ve Müslüman ülkelerin Emevi yobazlığına sarılarak karanlıklar içinde kalmasını sağlıyor.

Hayrettin Karaman'ın yazısı şöyle: 

Gelelim “Hayır"cılara:

Bunların çoğunluğunu başta CHP ve HDP olmak üzere beyaz Türkler, Kemalistler, İslam karşıtları, kendi değerlerine yabancılaşmış müstağribler, Türkiye'nin güçlenmesini ve İslam dünyasının adım adım birleşmesini, Batı'nın Doğu ve Türkiye için belirlediği yörüngeden çıkılmasını istemeyenler oluşturuyor ve “Hayır"ın asıl sebebi budur.

Bahaneler bu asıl sebebi örten demagojilerden, yalanlardan, abartılardan, maddeleri ve sözleri saptırmadan ibarettir.

Darbelerde ve darbe kalkışmalarında yıllardan beri bu “asıl sebebin" asılsız bahanelerle örtüldüğüne şahit olup durduk.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.03.2017 00:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol