'HAYIR DİYEMEYENDEN MÜMİN OLMAZ'

Türkiye'nin dahi profesörü Yaşar Nuri Öztürk hoca, yeni çıkacak Kur'an ve Özgürlük isimli kitabında İslam'ın 'isyan ruhu'nu ele aldığını açıkladı. Öztürk hoca, " Eger siz bu hayatta birşeye hayır diyemiyorsanız o zaman mümin değilsiniz" dedi.

25 Ağustos 2014 Pazartesi 13:29
'HAYIR DİYEMEYENDEN MÜMİN OLMAZ'

 İşte Yaşar Nuri hocanın o açıklamarı: " La ilahe İllallah formülüne bakın. La 'hayır' demek. Birşeyleri reddetmek demek. İlla birşeyleri tasdik demek. Başa La'yı koymuş, çünkü La bir isyandır. Kuran ve Özgürlük kitabımda bunu ayrıntısı ile ele alıyorum. Küçük bir kitaptır ve yakında çıkacak. Orada Kelime-i Tevhid'deki bu isyan formülü. Birilerine, birşeye 'La' yani hayır demeyen adam mümin olamaz. Bir bakıyorsun Kur'an'ın baş düşmanı olan zulme adam hayır demiyor, bir de destek veriyor. Emperyalizme 'La' demiyor, sömürgeciliğe 'La' demiyor, istilacılığa 'La' demiyor, vatana tasallut etmişlere 'La' demiyor. Tam aksine onları haydut olarak niteliyor, onlara fetva veriyor. Ebu Cehil sarığı kafasında iblis oğlu iblis bir de şeyhülislam ismi taşıyor, şimdi nasıl müslüman oluyor bu adam? La İlahe İllallah bu adamın neresinde. Bugün de aynı şey. Ben La derim, neye derim şunlara şunlara derim diğerlerine karışmam. Yok böyle birşey. Kur'an'ın La dediği şey ne ise hepsine La diyeceksin. Allah'a teslimiyet böyle birşey. Öyle yağma yok. Yumurtanın içi, zeytinin dışı. Çekirdek ile kabuk senin yenen kısmı benim. Böyle yağma yok. Çilesini çekeceksin bunun."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.08.2014 13:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
onder vural 2014-08-25 13:55:02

Her zaman oldugu gibi muhtesemsiniz.Kitaplarinizi kacirmam.Izmis Sky tv'de konugum olmustunuz.Ben eczaci Onder Vural.Saygılar ve sevgiler

Avatar
bilge tümtaş 2014-08-25 15:53:06

Harikasın çırağın olmak isterdim

Avatar
Nuran Aksu 2014-09-11 20:46:04

sizin çağdaşınız olmaktan onur ve gurur duyuyorum saygılar ve sevgiler